Dispeceratul unic, funcțional la finalul lunii septembrie

A început numărătoarea inversă până când dispeceratul unic va deveni funcțional și în județul Gorj. Deși nu a fost rezolvată problema lipsei de personal de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, sistemul va funcționa din ultimul week-end al lunii septembrie. Decizia a fost luată chiar de secretarul de stat Raed Arafat. Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Gorj încă mai face lobby la Ministerul Sănătății pentru suplimentarea numărului de personal, dacă nu serviciul va fi coordonat de asistenți.

Dispeceratul unic va deveni funcțional și în județul Gorj de la sfârșitul acestei luni. Acesta va fi operațional chiar din ultimul week-end din lună, mai exact din 29-30 septembrie. Propunerea aceasta a venit din partea lui Raed Arafat și este respectată la nivel local pentru că în week-end numărul solicitărilor este mai mic față de alte zile din săptămână. „Dispeceratul unic va funcționa din ultimul week-end pentru că asta a fost propunerea domnului Raed Arafat. În week-end avem solicitări mai puține și putem să ne acomodăm cu acest serviciu. De exemplu ziua de luni este una infernală și nu putem să facem față și cu un serviciu nou”, a declarat Dan Vâlceanu, manager SJA Gorj.

Dispecerat coordonat de asistenți din lipsă de personal

Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Gorj încearcă să rezolve problema lipsei de personal care creează ceva probleme în funcționarea acestui dispecerat. „Noi avem probleme cu lipsa de personal.  O să merg din nou la Ministerul Sănătății să văd care este situația și dacă se poate face ceva. În caz contrar, asistenții cu studii superioare vor fi trecuți și ei alături de medici pe coordonarea acestui sistem. Nu avem altă șansă. Ne trebuie aprobări în plus, dar asta este situația”, a mai spus Dan Vâlceanu.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: