Ce acuzaţii îi aduce Văcaru de la Minprest lui Răuţ

Directorul adjunct al Minprest, Alin Văcaru, a dezvăluit că sunt probleme cu actualul Consiliu de Administraţie condus de directorul de resurse umane de la CEO, Ion Răuţ. Văcaru a menţionat că, deşi Răuţ a aprobat cumpărarea celor două autoturisme Dacia Duster, acum nu aprobă Planul de Investiţii al societăţii exact din cauza acestei achiziţii.

Planul de Investiţii al Minprest nu a fost aprobat nici până acum. Motivul? O serie de achiziţii pe care compania nu şi le permitea atunci. Maşini, mobilier, calculatoare, etc. Alin Văcaru a declarat la TV Sud că, de fapt, Consiliul de Administraţie condus de Ion Răuţ a aprobat aceste achiziţii, iar acum, surprinzător, nu vrea să aprobe planul de investiţii deoarece s-au făcut aceste „cumpărări“.

„Consiliul de Administraţia ne-a avizat bugetul, dar nu a fost de acord cu Planul de Investiţii unde am prins şi acele două Dustere pe care le-am luat, atenţie, cu aprobarea Consiliului de Administraţie. Atenţie, cu aprobarea CA, din data de 3 martie 2013, unde spune clar articolul 5 se aprobă achiziţionarea a două maşini. Noi ceruserăm trei, dar ni s-au aprobat două“, a declarat Văcaru. Acesta menţionează că cele două maşini au fost cumpărate în urma unui referat al unui departament din unitate, prin care se spunea că firma cheltuieşte mai mult cu repararea maşinilor vechi.

În schimb, bugetul Minprest a fost aprobat de Consiliul de Administraţie, dar nu şi de Ministerul Finanţelor. Ministerul crede că Minprest are cheltuieli prea mari. „Au crescut cheltuielile, dar au crescut şi veniturile“, explică Văcaru. Nici bugetele Medserv Min şi UEF Motru nu au fost aprobate de Ministerul Finanţelor.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: