Problemele din CEO, o gură de oxigen pentru carierele private

Patronii carierelor private din bazinul carbonifer Motru aşteaptă cu sufletul la gură un semn din partea Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare Dr. Tr. Severin. Decizia CE Oltenia de a nu-i mai livra cărbune din cauza datoriilor neachitate le dă posibilitatea acestora să reapară pe piaţă. Reluarea colaborării între RAAN şi carierele private ar conduce la reangajarea a sute de oameni.

“O gură de oxigen” aşa văd patronii carierelor private reluarea furnizării de cărbune către RAAN Dr. Tr. Severin. Aceştia spun că vor discuta despre această posibilitate cu reprezentanţii companiei mehedinţene. În momentul de faţă, şapte microcariere private din bazinul carbonifer Motru sunt închise. “Deocamdată nu ne-au anunţat nimic, au numerele noastre, ne pot contacta. Probabil în câteva zile o să-i contactăm şi noi să vedem dacă sunt interesaţi din nou de colaborare. Reluarea colaborării ar fi pentru noi o gură de oxigen, câteva sute de locuri de muncă care s-ar recupera. Nu ştiu câte se vor pierde dacă renunţă de la CEO, dar pentru carierele private ar fi  câteva sute de locuri de muncă  care s-ar reactiva”, a declarat Constantin Ţuilă, patronul Carierei Valea Mănăstirii, Cătunele. RAAN a sistat preluarea de materie primă de la carierele private la finele lunii martie. O parte din contracte expirau, însă altele erau încă valabile.

Patronii carierelor mai spun că vor fi de acord să furnizeze cărbune către RAAN dar nu în orice condiţii. Faptul că aceasta din urmă ar avea restanţe cu plăţile către furnizori nu-i sperie pe patronii carierelor. Aceştia spun că pot să primească la schimb şi energie pe care să o tranzacţioneze pe OPCOM ulterior, lucru care l-au mai practicat şi în trecut.  “Nu acceptăm în orice condiţii, e normal. Oricum fiecare îşi face business-ul separat. În asociaţia pe care o avem se discută doar probleme care privesc siguranţa afacerii cu RAAN-ul, nu se discută preţ sau cantităţi. Se pot găsi soluţii prin compensare cu energie”, a mai spus Constantin Ţuilă.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: