Dispensar reabilitat după 30 de ani. Noi investiţii la Stejari

Cetăţenii comunei gorjene Stejari vor avea parte de condiţii mai bune atunci când vor merge pentru un consult la medicul de familie sau la cabinetul stomatologic. Administraţia locală va moderniza şi va dota dispensarul din centrul comunei, investiţia fiind de aproape 1,5 milioane lei. O altă lucrare majoră priveşte modernizarea reţelelor de apă din localitate.

Autorităţile locale din comuna Stejari pun un accent deosebit pe sănătatea cetăţenilor. Clădirea în care îşi desfăşoară activitatea medicii de familie şi unde există cabinetul stomatologic intră în modernizări, fiind obţinută finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Lucrările de recondiţionare şi dotare a dispensarului vor începe în vara aceasta, spune primarul Robert Păiuşi, care are de gând să transforme clădirea într-un mic centru medical.

„Investiţia prevede reabilitarea, modernizarea şi dotarea dispensarului. Am scos la licitaţie execuţia, urmând ca lucrările să demareze în luna august, septembrie cel mai târziu. După ce se vor încheia lucrările, vom aduce şi un medic kinetoterapeut, dar şi un medic cardiolog. Vrem să facem un centru medical cu strictul necesar. Clădirea arată jalnic, nu s-a mai investit de 30 de ani”, a declarat Robert Păiuşi, primarul comunei Stejari.

Tot prin PNDL, administraţia locală a obţinut finanţare pentru modernizarea reţelelor de apă. Proiectul precede şi extinderi. „Este un proiect de 2 milioane de euro, pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea instalaţiei de apă. Vom fora încă trei puţuri noi. Staţia de tratare va fi modernizată. Se montează apometru la fiecare gospodărie în parte. Vor fi apometre electronice, astfel încât să nu mai fie furturi de apă. De asemenea, vom face şi extinderi ale reţelei pe o lungime de 4,5 kilometri în cătunele Judele şi Băltina. Lucrările au fost scoase la licitaţie. Estimăm că ambele lucrări vor fi finalizate în anul 2019, perioada mai-iunie”, a precizat primarul comunei Stejari.           

Autorităţile locale vor încerca să obţină bani europeni prin Programul Operaţional Regional (POR) în vederea construirii unei săli de sport, dar şi pentru reabilitarea şi modernizarea Școlii Gimnaziale nr.1. Lucrările au fost estimate la 1,5 milioane euro.   

Vizualizări: 5,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: