Potop de Rusalii la Târgu Jiu. “Am pierdut șirul inundațiilor”

O ploaie puternică a făcută prăpăd la Târgu Jiu în prima zi de Rusalii. Duminică după-amiază, mai multe zone din oraș au fost inundate, canalizarea publică fiind complet depășită de nivelul mare al precipitațiilor. Apa a intrat în curți și magazine, iar pe o stradă din oraș oamenii au scos barca și au pornit la o plimbare.

Mai mult, în zona Pandurașul, un locatar cu apa de o jumătate de metru în curte a găsit puterea să facă haz de necaz față de situația în care se afla. „Nu am avut timp să merg la mare în această minivacanță și am zis să mă plimb un pic cu bărcuța prin curte. În locul pe care l-am amenajat cu băncuțe, cu spațiu verde și tot ce mai era nevoie, acum este apă, iar o plimbare cu barca e tot ce mi-a mai rămas de făcut. Discutând serios, în ultimii ani am investit într-o motopompă de mare putere cu care încerc la fiecare ploaie mai serioasă să îmi evacuez singur apa, pentru că altă soluție nu există. O să merg la primărie să le mai spun încă o dată să facă un canal care să preia debitul mare din precipitații și sper ca măcar de acum încolo să se facă o asemenea investiție. De zece ani sunt aici și la fiecare ploaie puternică se întâmplă să fiu inundat”, a spus Sabin Pop.

Vecini de-ai săi de pe stradă, mult mai în vârstă, nu cred că se va schimba prea curând ceva în structura de canalizare a zonei, deși inundațiile sunt frecvente în Pandurașul. „Cine să facă canalizare aici mai bună că doar avem niște consilieri locali care stau aici lângă noi. Ei au însă vile mari și nu le intră apa în casă. Așa se întâmplă ori de câte ori plouă mai puternic. Cum e balta aia care se formează la Debarcader, lângă Tipografie, așa și la noi aici, numai că aici e vorba de case. Nu mai ai cum să ajungi în casă decât dacă o iei prin apa de o jumătate de metru. A plouat atât de tare că nu s-a mai dus apa niciunde, a rămas aici și aici va sta până mâine, probabil”, a comentat un localnic.

Proprietarul unui magazin era și el supărat pe faptul că spațiul comercial i-a fost inundat a nu știu câta oară, Ion Bușe pierzând șirul inundațiilor de care a avut parte. „Cum plouă, cum se adună apa aici și intră la mine în magazin. Plătesc pe trimestru cam 3500 de lei taxe și pentru ce, că mie apa îmi intră în magazin de fiecare dată. Mi se distruge marfă, trebuie să refac spațiul și întreb pentru ce? Când se va face ceva și pentru zona asta nu știu”, a declarat proprietarul spațiului comercial.

În zonă au intervenit pompierii cu o motopompă de mare putere pentru a evacua apa de pe străzile inundate. Intervenții similare au avut loc în mai multe zone din municipiu, dar problema canalizării subdimensionate pentru ploile abundente rămâne singura care poate să îi scutească pe locatari de emoții dacă ar fi rezolvată. Conform ISU Gorj, județul nostru a fost duminică după amiază sub cod galben de ploi abundente, prognozele meteo adeverindu-se din plin.

Vizualizări: 3,093

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: