Maternitatea Spitalului Motru, complet modernizată

Secţia în care sunt aduşi pe lume copiii din Motru şi din localităţile arondate municipiului a fost modernizată cu sprijinul administraţiei locale. Pentru că sănătatea cetăţenilor reprezintă o prioritate pentru autorităţile locale, primăria şi Consiliul Local Motru au alocat suma de 300.000 lei pentru recondiţionarea Maternităţii spitalului. Primarul Dorin Hanu anunţă că va aloca bani şi pentru reabilitarea Secţiei Pediatrie şi că va încerca să atragă fonduri europene pentru extinderea unităţii spitaliceşti, astfel încât specialiştii să aibă spaţiu suficient pentru a-şi desfăşura activitatea.

Maternitatea Spitalului din municipiul Motru a căpătat un nou aspect după efectuarea lucrărilor de reabilitare. Unitatea arată ca nouă după ce tencuiala pereţilor a fost înlocuită, podeaua a fost schimbată. În saloane şi pe coridor au fost montate uşi şi ferestre noi, dar şi grupurile sociale au fost schimbate. Directorul unităţi spitaliceşti, Teodor Zavate, a precizat ce îmbunătăţiri au fost aduse secţiei cu sprijinul oferit de autorităţile locale. “Cu sprijinul primăriei s-a făcut tot tronsonul acesta de Maternitate. De la modernizarea instalaţiei electrice, până la tencuială, termopane, ferestre, pardoseală, instalaţia de încălzire. Faţă de ce era, începe să arate ca şi la celelalte secţii deja renovate”, a spus dr. Teodor Zavate.

Autorităţile locale din Motru vor continua să sprijine unitatea spitalicească. Primarul Dorin Hanu a precizat în ce va consta acest ajutor. “Modernizarea Maternităţii a fost executată cu Direcţia Publică Motru şi a ieşit foarte bine. Noi vrem să facem şi celelalte secţii care au rămas nemodernizate. Vrem mai întâi să modernizăm Secţia de Pediatrie, ultimul etaj. Preconizăm că valoarea acestei investiţii va fi 500.000 lei, iar în paralel, la solicitarea conducerii spitalului, lucrăm la realizarea unui studiu de fezabilitate pentru extinderea spitalului municipal din Motru şi dotarea lui cu aparatură corespunzătoare normelor europene. Un studiu de fezabilitate pe care în această lună îl introducem în Consiliul Local pentru a fi aprobat, urmând ca după aceea să fie executat în regim de urgenţă, având în vedere că în această toamnă preconizăm să înceapă programele operaţionale 2014-2020”, a declarat primarul municipiului Motru, Dorin Hanu.

Lucrările de modernizare a Maternităţii spitalului au durat 3 luni.

Vizualizări: 243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: