Disponibilizaţii de la Minprest, în audienţă la Instituţia Prefectului

Angajaţii de la Minprest cărora le-a expirat contractul de muncă la sfârşitul anului şi au rămas fără serviciu au fost prezenţi ieri în audienţă la reprezentanţii Instituţiei Prefectului şi Consiliului Judeţean Gorj. Oamenii s-au plâns autorităţilor judeţene de faptul că actuala conducere a Minprest i-a lăsat în drum în plină iarnă, deşi sunt unici întreţinători de familii, ba mai mult au cedat terenurile Complexului Energetic Oltenia în schimbul angajării lor la Minprest Rovinari. Subprefectul Sorin Arjoca şi directorul societăţii, Gabriel Giorgi, au promis oamenilor că se va găsi o soluţie în cel mult două săptămâni.

Mai mulţi salariaţi disponibilizaţi din cadrul Minprest au mers ieri în faţa autorităţilor judeţene pentru a le face cunoscut abuzul directorului Gabriel Giorgi. Oamenii s-au plâns că le-ar fi expirat contractele de muncă din cadrul societăţii, iar conducerea unităţii a refuzat prelungirea lor, deşi cunoştea situaţia familială. În mare parte, supărarea oamenilor a pornit de la faptul că unitatea are bani pentru prelungirea contractelor însă refuză acest lucru. „Când ne-au disponibilizat ne-au spus că nu mai sunt bani pentru salariaţi, dar ei învârt miliarde, au 14 miliarde buget, se plimbă cu maşini care mai de care, şi proştii muncesc pe şase milioane”, a declarat Marian Peptan, fost angajat.

Promisiunile nu ţin de foame

La finalizarea discuţiilor, oamenii au plecat cu promisiuni din partea conducerii societăţii cum că vor fi reangajaţi în cel mult două săptămâni. Disponibilizaţii au rămas însă cu un gust amar după această experienţă. “Domnul Giorgi ne-a promis că în două săptămâni se va rezolva totul, adică ne va reangaja. Ni s-a expirat contractul de muncă şi vrem serviciu şi am mers la Prefectură să spunem acest lucru. Eu sunt întreţinător de familie şi pe timp de iarnă cu un copil la şcoală este foarte greu”, a declarat unul din foştii salariaţi.

Prezent la discuţiile cu foştii salariaţi ai societăţii Minprest, subprefectul Sorin Arjoca a spus că va cere Complexului Energetic Oltenia şi Ministerului Economiei să suplimenteze numărul de personal. „Au solicitat audienţă mai multe persoane care au fost disponibilizate de la Minprest. Am discutat cu directorul Gabriel Giorgi, am analizat situaţia fiecărei persoane în parte şi a rămas ca în următoarele săptămâni să găsească o soluţie pentru că aceste persoane au o situaţie delicată în familie şi recomandarea noastră a fost să se găsească o soluţie favorabilă. Sperăm, având susţinerea CEO şi a Ministerului Economiei să se poată suplimenta numărul de personal şi oamenii să fie angajaţi”, a spus subprefectul Sorin Arjoca.

Giorgi: Nu toţi vor fi reangajaţi

Gabriel Giorgi, directorul general al SC Minprest SA,  a precizat însă că nu toţi cei cărora le-au expirat contractele de muncă la finele anului 2014 vor fi reangajaţi. „În cursul ultimelor zile ale anului 2014, au expirat mai multe contracte ale angajaţilor Minprest, în speţă în jur de 650 de persoane. Pentru 31 de persoane s-a luat hotărârea să nu se mai prelungească aceste contracte, o parte la cerere, o parte au fost analizaţi şi în baza prestaţiilor lor în unitate şi s-a luat decizia să nu se mai prelungească, iar la alte persoane nu li s-a mai prelungit pentru că nu am mai avut contracte pe segmentele respective de activitate.  Le-am explicat că în perioada imediat următoare, în funcţie de cum vor derula negocierile cu semnarea contractelor, vor fi reangajate în unitate. Acest lucru nu se va întâmpla însă pentru toţi cei care nu li s-au mai prelungit, deja s-a depăşit cu mult numărul de personal alocat”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul general al Minprest SA.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: