Umilința cozilor pentru abonamentele Transloc

Aglomerație maximă ieri dimineață la sediul firmei de transport în comun din municipiu, zeci de pensionari, dar și la fel de mulți părinți ai elevilor care folosesc autobuzele și troleibuzele pentru naveta zilnică la și de la școală, stând zeci de minute la coadă pentru a putea cumpăra abonamentele valabile pentru luna ianuarie.

Aglomerația a fost mai mare decât într-o lună obișnuită, când oricum se stă suficient de mult timp la coadă, pentru că la început de an la sediul unității vin și pensionarii care beneficiază de gratuități și își ridică, astfel, abonamentele gratuite la care au dreptul.

Ieri s-au format două cozi, la una dându-se abonamente pentru pensionari și la cealaltă pentru restul călătorilor, în special elevi. Nimeni nu a pus însă și un afiș prin care să se facă o delimitare clară a cozilor și, astfel, cei care au venit de la 7.00 dimineața pentru a prinde rând în față s-au trezit la ora 9.00 că stătuseră degeaba acolo. Oamenii au fost nevoiți să se împartă la cele două ghișee la care li se încasau banii, unii dintre ei răbufnind chiar față de directorul general Vasile Căilean, care a fost luat la rost de către oamenii supărați că trebuie să stea în frig și că nu sunt ajutați să își cumpere mai repede abonamentele pentru a pleca acasă.

„Eu sunt de acord că nu e confortabil să stai pe așa frig la coadă, dar nici nu avem cum să deschidem mai multe ghișee de încasare pentru o zi sau două din lună pentru că e vorba la mijloc de bani și gestiune și regulile sunt foarte clare în acest sens. În plus, abonamentele se puteau lua încă de la sfârșitul anului trecut, dar atunci prea puțini au fost cei interesați să și le achiziționeze. Nici măcar pensionarii care beneficiază de gratuități nu au venit pentru a le ridica. La dumnealor mai este și problema că nu au toate actele care le sunt solicitate, nu vin cu fotografii și așa apar alte probleme, care complică și mai mult situația de la ghișeu. Din păcate așa stau lucrurile și nu prea avem ce face pentru a scăpa de aceste cozi care apar la început de lună”, a menționat directorul Căilean.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: