Dispută în instanţă pentru centura oraşului Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu a fost chemată în instanţă de Compania de Drumuri Naţionale din cauza centurii ocolitoare. Cei de la Drumuri le reproşează autorităţilor locale că ţin în loc lucrările, în timp ce municipalitatea se scuză şi susţine că nu împiedică finalizarea proiectului cu nimic.

Procesul a fost înregistrat pe rolul instanţei de judecată în urmă cu câteva luni. Primăria Târgu Jiu este acuzată că nu a realizat planurile parcelare la timp astfel încât constructorul să aibă front de lucru. Primarul Marcel Romanescu a transmis că nu acesta ar fi motivul pentru care a şi fost reziliat contractul cu italienii care au început lucrările la centură Târgu Jiului. „Motivul este legat de nerealizarea planurilor parcelare în termenul prevăzut iniţial. În 2017 sau la începutul anului 2018 a fost deschis procesul. Sperăm ca instanţa să constate faptul că noi avem contract cu o firmă specializată care trebuie să realizeze aceste planuri parcelare”, a explicat Romanescu.

Totodată, edilul nu crede că are primăria vreo vină în sistarea lucrărilor. De mai bine de un an, şantierul este pustiu, iar drumarii au început să ia măsuri astfel încât podurile deja realizate să nu se deterioreze. „Nu au fost sistate niciodată lucrările la centura ocolitoare din cauza Primăriei Târgu Jiu. Constructorul a avut mereu front de lucru. Există un decret de expropriere pe baza căruia cei care au câştigat licitaţia puteau să-şi execute lucrările fără nicio problemă”, a mai spus edilul.

Valoarea proiectului este de peste 150 de milioane de lei, iar varianta de ocolire trebuia să fie gata de acum doi ani.

Vizualizări: 1,325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: