Dispută pe Valea Cernei între primarul Troacă şi şeful Salvamont

Mihai Troacă, primarul comunei Padeş, este nemulţumit că Valea Cernei nu este promovată aşa cum ar trebui. El consideră că principalul vinovat este şeful Serviciului Salvamont Gorj, care îşi canalizează atenţia doar spre zona Rânca. La rândul său, Sabin Cornoiu îi recomandă ca, înainte de a vorbi de promovare turistică, să modernizeze drumul care face legătura dintre Valea Cernei şi Cerna Sat.

Mihai Troacă, primarul comunei Padeş, consideră că Valea Cernei nu este promovată nici măcar la nivel judeţului, deşi frumuseţile zonei le depăşesc cu mult pe cele din afara ţării. Acesta îl acuză pe Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj, de faptul că promovează doar zona Rânca. „Să-i fie ruşine lui Sabin Cornoiu pentru că n-a inclus Valea Cernei în catalogul turistic al Gorjului, n-au inclus monumentul lui Tudor, Izvoarele Cernei, peştera Cloşani şi alte peşteri din Parcul Domogled. Cei de la Salvamont promovează doar ce le convine lor. Tot timpul vorbesc doar de Rânca, al cărei centru a ajuns mai aglomerat decât Bucureştiul. Zona Padeş-Cerna este cea mai frumoasă zonă din judeţ, iar debitul de apă de unde izvorăsc Izvoarele Cernei este mult mai mare decât debitul Dunării din Munţii Pădurea Neagră, din Germania”, a declarat Mihai Troacă, primarul comunei Padeş.

Primarul are un complex turistic pe Valea Cernei

La rândul său, Sabin Cornoiu, spune că nu a întocmit nici un catalog de promovare a Gorjului şi ca atare nu poate fi vorba de omiterea zonei Valea Cernei. „E o prostie ceea ce spune. Eu nu am făcut nici un catalog de promovare a judeţului Gorj. Nu ştiu cine i-a insuflat primarului Troacă această idee, dar habar n-are ce vorbeşte”, a precizat Sabin Cornoiu. Şeful Serviciului Salvamont Gorj e părere că primarul de la Padeş are tot interesul să promoveze zona întrucât acesta deţine un complex turistic pe Valea Cernei. „Toţi primarii spun că zona lor e cea mai frumoasă, dar pe primarul de la Padeş îl deranjează că nu i se promovează zona pentru că el are un complex turistic pe Valea Cernei”, a declarat Sabin Cornoiu. Primarul Troacă îi transmite lui Sabin Cornoiu să meargă la grătare doar la Rânca. „Dacă nu-i frumoasă zona, de ce vine vara la Izvoarele Cernei la grătar? Să meargă la Rânca, în zona în care o promovează”, se revoltă Mihai Troacă.   

„Înainte de a vorbi de promovare să modernizeze drumul”

Primarul comunei Padeş spune că vrea să promoveze turismul întrucât pe Valea Cernei sunt multe peşteri care ar putea atrage turişti şi din afara ţării. Edilul local intenţionează să concesioneze şi să achiziţioneze de la oameni terenurile pe care se află peşterile pentru a putea accesa fonduri europene. „Vreau să promovez turismul pentru că în zona Valea Cernei sunt multe peşteri care ar putea atrage turişti şi din afara ţării. Am vrut să accesez un proiect pentru peşteri, dar terenurile pe care acestea sunt situate nu sunt domeniu public. Ca atare, intenţionez să le cumpăr pe unele şi să le concesioneze pe altele pentru a putea accesa fonduri europene”, a declarat Troacă.

Şeful Serviciului Salvamont Gorj îi recomandă însă ca înainte de a vorbi de promovarea turismului să modernizeze drumul care face legătura între Valea Cernei şi Cerna Sat. „Înainte de a vorbi de promovarea turismului să modernizeze drumul care face legătura între Valea Cernei şi Cerna Sat. E vorba de aproximativ 25 de kilometri. Acest drum nu e accesibil iarna, iar vara e accesibil doar pentru maşinile de teren. Câţi dintre turişti au maşini de teren?”, se întreabă Sabin Cornoiu.

Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: