Distincție europeană pentru un colegiu din Gorj

Un liceu din județul Gorj a fost premiat la competiția europeană „Școala antreprenorială a anului 2020”. Colegiul „Mihai Viteazul” din Bumbeşti-Jiu şi Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare sunt două dintre cele 39 de şcoli din Europa premiate pentru excelenţă în educaţia antreprenorială.

Premiile „Şcoala antreprenorială” reprezintă o recunoaştere anuală, acordată de Junior Achievement (JA) Europe, menită să ofere un cadru pentru susţinerea şi încurajarea instituţiilor de învăţământ, directorilor de şcoli şi cadrelor didactice din Europa care dezvoltă programe de educaţie antreprenorială.

„Pornind de la misiunea Colegiului „Mihai Viteazul” din Bumbeşti-Jiu, de a forma absolvenţi adaptabili la schimbare şi la noul statut de cetăţeni europeni, implicarea elevilor în activităţile specifice programelor JA România contribuie şi mai mult la stimularea gândirii antreprenoriale şi la dezvoltarea competenţelor esenţiale pentru carieră şi viaţă. Ne onorează acordarea distincţiei de „Şcoală antreprenorială a anului 2020” şi suntem convinşi că va creşte nivelul satisfacţiei antreprenoriale în rândul colegilor care au contribuit la obţinerea acestui premiu, fiind în acelaşi timp şi un imbold pentru viitor”, a declarat prof. Elena Cîrlea, directorul Colegiului „Mihai Viteazul” din Bumbeşti-Jiu.

La festivitatea de premiere, găzduită în premieră online, au fost invitați profesori de școli câștigătoare din 25 de țări europene.

Vizualizări: 1,718

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: