După sistemul care detectează masca, elevii de la “Ion Mincu” vor unul care să detecteze violența

După ce au dezvoltat un sistem care nu le permite nici elevilor și nici profesorilor să intre în liceu dacă nu poartă mască de protecție, câțiva liceeni de la „Ion Mincu”, din Târgu Jiu, au un proiect și mai ambițios. Vor să creeze un program care să depisteze episoade de violență în școală.

De câteva zile, nimeni nu intră în Colegiul „Ion Mincu”, dacă nu poartă mască de protecție. Un sistem care detectează dacă nu au mască le blochează ușa automat. Este un program la care câțiva liceeni pasionați de robotică au lucrat câteva luni, în pandemie.

Acum, tinerii au țeluri și mai importante. “Intenționăm să-i adăugăm câteva funcții noi. intenționăm să identificăm animale de companie care pot să intre în școală cu tot cu stăpân. Ne-am lovit și de situația asta, când ne-am trezit cu oameni cu câine sau o pisică în brațe. Ulterior, estimăm că la anul, în anul școlar 2021- 2022, să introducem o funcție spectaculoasă, care se referă la detectarea violenței chiar dacă nu avem foarte multe cazuri în școală, dar se poate întâmpla, să încercăm această fază de testare în care să identificăm dacă între doi sau mai mulți elevi intervin acte de violență și aceasta este cea mai mare provocare a noastră”, a explicat directorul liceului, Leontin Hăinaru, directorul Colegiului „Ion Mincu” din Târgu Jiu.

Deja, mai multe instituții din țară au sunat conducerea școlii și au cerut informații despre programul creat de elevi. Un om de afaceri din Târgu Jiu chiar vrea să ajute echipa de liceeni cu sponsorizări ca să dezvolte proiecte și mai interesante. „Erau câteva elemente ce trebuiau să fie identificate. S-au apucat de acest proiect din aprilie. În septembrie, câteva elemente au fost finalizate și acum este faza de implementare. Au muncit și sunt talentați. Sunt pasionați și au muncit câteva ore pe zi. Rezultatele se văd acum. Are o caracteristică funcțională în sensul că protejează și salariații unității atunci când în incintă trebuie să intre persoane care sunt străine de instituție, care au diverse probleme de rezolvat, solicită acte de studii și poate nu știu că trebuie să poarte masca ori nu vor să-și însușească această obligație. Atunci ușa de la intrare rămâne blocată și se emite un mesaj când își va pune masca pe față”, a mai explicat directorul liceului.

Vizualizări: 655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: