Distruge şi stăpâneşte

Un slogan potrivit pentru politica pe care o duc în Gorj Călinoiu, Cârciumaru şi Ciurel, cei trei lideri ai PSD Gorj. Cu precizarea că Ciurel a ieşit formal din partid, după ce a devenit manager politic-privat al CE Oltenia.

Cei trei „C” vor să controleze tot în Gorj. Acum au aproape tot. Au instituţiile publice conduse de şefi numiţi de ei, care nu mişcă sub ameninţarea pierderii posturilor. Au economia, inclusiv cea privată, care în proporţie de 80% depinde de gigantul CE Oltenia. Au sindicatele din minerit şi energie, după ce au reuşit să impună în fruntea lor un om cu vocaţia trădării. Au echipa de fotbal care a fost cea mai bună imagine a judeţului în ultimul an, prin performanţele fără precedent. Controlează sistemul sanitar, sistemul de învăţământ şi, îndrăznesc să spun fără teama de a greşi, organele de anchetă de pe raza judeţului.

Riscul de a avea controlul absolut este foarte mare în primul rând pentru cei care îl deţin. Când nu vor mai avea pe cine să dea vina, incompetenţa li se va vedea în toată splendoarea ei. În ultimii ani, mereu a fost câte un vinovat de serviciu, pus pe prima pagină ca urmare a unor campanii de presă bine puse la punct şi bine plătite.

Spun unii că misiunea lui Cârciumaru şi Călinoiu s-a încheiat. Acum, când au reuşit să câştige aproape tot, li se termină liniştea. Nu ei vor fi cei care se vor bucura, pentru că au pregătit terenul pentru alţii, pentru aripa tânără din PSD, pe care Victor Ponta o va aduce la conducerea judeţului. Cu Alin Văcaru prefect, cu Claudiu Teodorescu preşedinte la PSD Gorj, cu Ciprian Florescu la şefia Consiliului Judeţean Gorj şi cu Iulia Vână la Primăria Târgu Jiu. Sunt mult prea mulţi oameni în PSD care vorbesc despre acest scenariu, ca să nu fie nimic adevărat. Faptul că Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru pleacă, ar fi fără îndoială un lucru bun. Faptul că vin din urmă tinerii de mai sus… răspunsul ţine doar de ei.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: