DJ Zaza vrea să fie medic

Ion-Paul Zorilă are 22 de ani, este din Târgu Jiu şi este printre puţini tineri care şi-a făcut deja un nume printre ascultătorii muzicii de club. Sunt foarte puţini sunt cei care nu au auzit de DJ Zaza. Îşi petrece nopţile punând cea mai bună muzică pentru tinerii aflaţi în club. Are deja o experienţă muzicală de trei ani şi cu toate că a absolvit liceul de muzică din Târgu Jiu, pe viitor doreşte să calce pe urmele mamei lui urmând o carieră în medicină.

Ion-Paul Zorilă spune că un rol semnificativ în cariera lui de DJ l-au avut şi ceilalţi colegi de breaslă de la care a încercat să descopere toate tainele care există într-o astfel de ocupaţie. Nu numai că nu a durat foarte mult timp să înveţe să mixeze dar a şi participat la diverse evenimente muzicale în prezent fiind gazda unui renumit club din Târgu Jiu. „Primul contact mai serios cu muzica l-am avut prin 2003 la un majorat al unui prieten de-al meu căruia nu i-a venit DJ-ul să pună muzică şi atunci m-a rugat pe mine cunoscându-mi pasiunea, mi-a ieşit foarte bine şi atunci mi-am dat seama că oamenii chiar se distrează pe muzica aleasă de mine”, a declarat DJ Zaza.

Despre muzica de club spune că este un nou trend pe care tinerii din România l-au adoptat imediat, un stil de muzică care presupune multă muncă şi multă documentare mărturisind totodată că el personal a trebuit să muncească foarte mult acasă cu programe speciale pentru astfel de muzică. „Am ales muzica de club pentru că m-a atras ideea de sunet nou, conceptul de DJ şi ca să învăţ să mixez a trebuit să apelez la un bun prieten de-al meu care avea un club aici la noi şi care era dotat cu unităţi şi mixer. L-am rugat să mă lase să învăţ la echipamentul lui în afara serilor de club şi aşa am reuşit să cunosc aproape tot despre asta”, a declarat DJ Zaza.

Visează să mixeze cu DJ Optik

Acesta spune despre el că se simte cu adevărat împlinit atunci când se află în faţa pupitrului şi când simte că publicul lui se distrează foarte bine pe melodiile alese de el.

Ca şi sursă de inspiraţie crede că cea mai importantă este acea conexiune care trebuie să existe între el şi tinerii care îl ascultă, prin care i se transmite stare oamenilor şi în funcţie de care alege piesele. „Fără a simţi starea pe care o are publicul tău nu poţi să alegi piesele potrivite, trebuie întotdeauna să simulezi buna dispoziţie chiar dacă poate piesele pe care ei le doresc nu sunt pe placul tău”, mărturiseşte Zaza.

În prezent, Ion-Paul Zorilă se pregăteşte să scoată un personal edit (E.P) alături de un alt prieten, DJ Dumyx alături de care a mai mixat şi cu alte ocazii. Spune că îşi doreşte foarte mult o colaborare cu DJ Optik însă deocamdată e la stadiul de „dream”. A mixat alături şi de alţi DJ consacraţi cum sunt Marco Briguglia sau Marian Stănoiu.

„Sunt printre puţinii oameni care se bucură de munca pe care o fac, indiferent de starea pe care o am nu pot să nu mă detaşez de tot când sunt în faţa oamenilor şi când văd că se distrează”, mărturiseşte Zaza.

Compromisul, un rău necesar

Chiar dacă este un împătimit al acestui gen de muzică, Ion Paul Zorilă recunoaşte că a făcut şi compromisuri şi că este dispus să facă în continuare pentru că nu poate să meargă undeva şi omul să nu se simtă bine doar pentru că el are nişte idei fixe. „Am făcut şi compromisuri, adică am băgat şi manele deşi eu ca DJ nu prea pot să fac asta dar nu sunt obsedat de muzica pe care o creez ci trebuie să-i dau omului muzica pe care se simte bine chiar dacă eu nu ascult genul acela”, a declarat Zaza.

Cât despre bani, recunoaşte că este un hobby destul de costisitor pentru că mixerul sau unităţile sunt foarte scumpe însă este o investiţie pe care nu o regretă şi pe care e imposibil să nu o recuperezi.   

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: