Amalia Cârciu: Respinsă anul trecut, câştigătoare anul acesta

Amalia Cârciu este câştigătoarea locului II la festivalul „Maria Lătăreţu” de anul acesta. Povestea tinerei este cu atât mai interesantă cu cât, anul trecut, Amelia nu a trecut nici măcar de preselecţie. Amalia vrea să urmeze calea aceasta, toate planurile de viitor având legătură cu scena.

Tânăra este în clasa a XII-a la Liceul de Muzică „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu şi cântă muzică populară încă din clasa  a IV-a. Chiar dacă a câştigat cele mai bune premii la concursurile la care a participat, Amelia recunoaşte că mai are multe de învăţat de la muzica populară şi are emoţii la oricare concurs la care se prezintă.

Cel mai dificil concurs

Amalia Cârciu este câştigătoarea locului II la interpretare vocală din cadrul festivalului „Maria Lătăreţu” şi deşi nu este la prima încercare, Amelia mărturiseşte că dintre toate concursurile de până acum, acesta i s-a părut foarte dificil. Anul trecut, Amalia a picat la preselecţie însă acum a câştigat locul doi. Deşi a fost un festival cu mare concurenţă, Amalia recunoaşte că nu s-a pregătit în mod special pentru concurs ci s-a pregătit ca pentru oricare alt concurs la care ar fi participat. „Concurenţii au fost buni şi diferiţi faţă de anul trecut dar chiar şi aşa nu m-am pregătit special pentru asta, m-am pregătit pentru că în general îmi place să fiu pregătită”, a declarat Amalia Cârciu.

Ca şi experienţă muzicală, Amalia este deţinătoarea mai multor premii şi trofee dintre care locul II la Olimpiada Naţională de Muzică, Bucureşti 2009, locul I la Festivalul „Maria Apostol” 2009, locul I la Festivalul Naţional „Pe fir de baladă” dar şi numeroase nunţi la care cântă încă din clasa a X a ca urmare a talentului ei. De asemenea, încă din clasa a patra, tânăra cântă la nunţi.

„Se putea şi mai bine”

A ales muzica populară pentru că, fiind din mediul rural, părinţii ei obişnuiau să asculte acest gen şi a atras-o şi pe ea foarte mult. A descoperit apoi că are voce şi  s-a înscris la Şcoala Populară de Artă încă din clasa a IV-a făcând iniţial orgă iar din clasa a VII-a canto popular. În ceea ce priveşte jurizarea concursului, Amalia se declară mulţumită deşi spune ea „se putea şi mai bine”. Piesele cu care a câştigat concursul îi aparţin Mariei Apostol, cântăreaţa pe care o îndrăgeşte foarte mult. „Piesele pe care le-am interpretat sunt ale Mariei Apostol pentru că este cântăreaţa mea de suflet fiind tot din Runcu ca şi mine şi pentru că deocamdată nu am creaţii proprii, cânt doar din repertoriul artiştilor consacraţi”, a declarat Amalia Cârciu.

Chiar dacă este sigură pe ea şi este întotdeauna pregătită, Amalia nu se aştepta să câştige acest concurs tocmai pentru că anul trecut picase încă de la preselecţie.

 „Îmi place să merg la concursuri cu gândul de a cânta bine pentru mine nu ca să câştig premii, cred că ăsta e secretul. Trebuie să-i mulţumesc domnului meu profesor de canto, Emil Lăcătuşu, care m-a susţinut foarte mult la acest festival”, a declarat Amalia Cârciu.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: