Roxana Rafaelă, pasionată de desenul japonez manga

Roxana Rafaelă are 18 ani, este din Târgu Jiu şi învaţă la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu. Chiar dacă urmează un colegiu cu profil real, Roxana este îndrăgostită de artă, de frumos şi a câştigat numeroase premii la diverse concursuri de desen. Dar nu orice desen ci manga, un stil răspândit mai ales în Japonia.

Roxana Rafaelă a început de mai puţin de un an să deseneze acest stil şi a reuşit să descopere toate misterele acestui tip de desen ba chiar a şi câştigat câteva premii la nivel naţional. „Acum un an am început să desenez astfel de desene şi pot spune că îmi plac foarte mult pentru că sunt expresive, comice, sunt diferite pentru că pur şi simplu îţi arată stările de spirit”, a declarat Roxana. Chiar dacă nu a făcut niciun curs în desen şi nici atât în manga, Roxana se pricepe foarte bine să ilustreze astfel de desene şi chiar povestea în sine, nu degeaba a luat locul III la concursul „Familia mea internaută” care s-a ţinut la Bucureşti pe 10 februarie anul acesta dar şi numeroase premii la Craiova sau la nivel de şcoală.

Scrisul, a doua pasiune

Desenează pentru că o face să se simtă mai bine, pentru că este un fel de a se exprima, spune ea, mult mai uşor decât faţă în faţă pentru că toate desenele ei sunt o poveste. „Atunci când desenez mă simt mai liberă, e mult mai uşor să transmiţi prin desen sau prin poezie un sentiment, e mult mai uşor să-i înţelegi mesajul, eu desenez mai ales când sunt plictisită pentru că mă scoate din starea aceea imediat”, mărturiseşte Roxana.

Desenele manga sunt lipsite de culoare dar pot fi făcute şi în umbre şi de cele mai multe ori sunt modele luate din desenele animate, caractere, se pune accent pe expresivitatea feţei, tocmai asta a atras-o pe Roxana. „Mie mi-ar plăcea să-mi creez o poveste proprie în stil manga pentru că deocamdată am realizat numai după modele, de fapt am şi început o astfel de poveste dar am renunţat din cauza timpului”, a mai spus Roxana.

Şi fiindcă un artist nu se mulţumeşte niciodată cu o singură pasiune, Roxana iubeşte de asemenea să scrie proză sau poezie şi îşi petrece foarte mult din timpul liber făcând acest lucru. „Am început deja să scriu un roman, până acum am terminat un capitol dar mai am de lucru. În general este vorba de un roman de dragoste cu şi despre adolescenţi”, a declarat tânăra. Chiar dacă timpul nu îi prea permite să se ocupe îndeajuns de pasiunile ei, adolescenta mărturiseşte că nu trebuie să ai neapărat timp liber ca să scrii sau să desenezi ci esenţială este starea în care te afli. „Dacă nu ai o stare potrivită mai bine nu te apuci de scris sau de desenat pentru că rişti să nu îţi iese ce ţi-ai propus”, mărturiseşte Roxana.

Vrea o carieră în desenul grafic

Despre tinerii de astăzi Roxana spune că sunt schimbători, crede că asta îi defineşte cel mai bine şi până în prezent a avut ocazia să cunoască şi tineri care ştiu să se facă plăcuţi dar şi tineri închişi. Ea se consideră o persoană mereu veselă căreia îi pace să meargă în cluburi, să râdă şi să asculte muzică tecktonik.

Unui om, spune ea, nu trebuie să îi lipsească niciodată imaginaţia pentru că este cea mai de preţ comoară „dacă ai imaginaţie eşti unic”.

La stilul manga nu o să renunţe niciodată, din contră ar vrea să îi aducă unele îmbunătăţiri mai ales că tânăra vrea să urmeze o carieră în desenul grafic. Nu ştie cum îi va influenţa acest stil manga cariera dar este sigură că trebuia să înceapă de undeva. Crede cu tărie că orice lucru are rostul lui pe lume de aceea în ceea ce o priveşte este întotdeauna precaută şi ţine foarte mult la lucrurile ei, are totul personalizat şi îi pace să găsească o întrebuinţare chiar şi celui mai nesemnificativ amănunt. 

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: