Doar 46 locuri de muncă vacante în Gorj

Situaţie nemaiîntâlnită anul acesta la nivelul judeţului Gorj. Doar 46 de locuri de muncă sunt disponibile în prezent prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM ) Gorj în contextul în care, la această dată, sunt peste 11.700 de oameni care n-au un loc de muncă, circa jumătate din ei fiind sprijiniţi de stat. 

Luna noiembrie începe cu nu se poate mai prost pentru cei care se află în căutarea unui job. Asta pentru că nu au prea multe opţiuni prin intermediul instituţiei însărcinate cu ocuparea locurilor de muncă.  Dintre puţinele job-uri de muncă disponibile, 10 sunt destinate absolvenţilor cu studii superioare. „Pentru astăzi avem 370 de locuri vacante, din care 324 sunt cele oferite de Minprest, dar pentru care au persoane selectate. În afara acestora mai sunt 46 de locuri, cele mai multe fiind pentru dulgher, fierar betonist, lucrător în comerţ, ospătar, sudor, şofer. Pentru cei cu studii superioare, se caută inginer automatist, electromecanic, sisteme de securitate, proiectant construcţii şi medic stomatolog. În prezent sunt 11.714 şomeri înregistraţi în baza de date a AJOFM Gorj, din care indemnizaţi sunt 5.238”, a declarat Romeo Chiriac, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

La începutul lunii octombrie, erau disponibile aproape 100 de locuri de muncă pentru gorjeni, practic dublu faţă de numărul de job-uri comunicat la această dată.     

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: