Doar forfoteala!

Sfârşitul săptămânii trecute i-adus pe mai-marii politicii româneşti din nou la munte, unde sperau să ia hotărâri decisive pentru partidele pe care le conduc. Liberarii s-au zbătut între Crin şi Orban, nefiindu-le clar cui să-i dea mai multe puteri. În afară de faptul că au stabilit când să-şi ţină congresul, în rest nu s-a prea ales mai nimic, în afară de faptul că Dan Ilie Morega de la Gorj  a reuşit să devină din nou celebru, explicându-le colegilor de la centru prevederile statutare de care uitaseră toţi săptămâna trecută, când îl ameninţau pe Morega cu moartea politică.<-xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

La Braşov s-au strâns ca să-i ofere prilejul lui Antonescu de a le picura în urechi că vor creşte atât de mult, încât vor ajunge la un procent de 30%, adică un fel de al doilea partid în ţară. Să fim serioşi! Politica actuală dusă de Crin şi Orban, de alianţă cu PSD şi de respingere a PDL, are toate şansele să ducă partidul într-o opoziţie lungă şi grea, de unde nu-i va scoate electoratul decât cu puţin peste 10-15 procente. Păguboasa alianţă cu Geoană, care se pregăteşte să înfrunte gheţarul, nu va fi uitată repede, iar primele alegeri sunt peste doar doi ani!

PD-L s-a dus şi el la munte ca să nu se spună că la ei nu se întâmplă nimic. Greii partidului s-au întâlnit cu mai noii intraţi în partid şi aflaţi, mulţi dintre ei, la primul mandat în Parlament. Toate discuţiile despre reformă, despre schimbarea siglei şi despre schimbarea denumirii partidului s-au terminat cum au început, hotărârile importante amânându-se pentru Convenţia partidului care va avea loc în acest an. Forfoteala din  acest partid este aproape o glumă dacă avem în vedere cutuma conform căreia un partid aflat la guvernare, care a dat şi preşedintele ţării, nu prea ar avea de ce să se reformeze. Dar, daca e bal, bal să fie!

Cea mai grea soartă o au cei de la PSD, care sunt hotărâţi să scape de Geoană, chiar dacă acesta nu pricepe. La şefia acestui partid se înghesuie multe persoane, aproape fiecare dintre ele având şanse mari de a-i lua locul lui Geoană. În ultimul timp, cel mai vocal dintre social democraţi este Adrian Năstase, mai ales de când preşedintele Băsescu a apreciat că a fost cel mai bun prim-ministru. Din toată foşgăiala de la sfârşitul săptămânii trecute am reţinut cu tristeţe că social-democraţiiori se rup, ori se fac din nou de râs.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: