Doarme într-un canton CFR. Vinde flori de câmp să trăiască

O femeie din Târgu Jiu îşi asigură existenţa din vânzarea florilor de câmp. Stela Draica, în vârstă de 62 de ani, spune că trece printr-o situaţie grea de mai multă vreme, iar banii obţinuţi din vânzarea de flori o ajută să facă faţă cheltuielilor de zi cu zi.

Femeia a povestit că odinioară era o florăreasă renumită şi nu de puţine ori le-a arătat colegelor din piaţă, care vând flori din gospodăria proprie, cum să facă un buchet atrăgător.

Înainte de a veni la piaţă, femeia merge pe câmp şi culege florile. Spune că totul ţine de cum aranjezi bucheţelele, pentru a fi cât mai atractive. Le vinde cu 2 sau 5 lei, în funcţie de dimensiuni, dar face şi reduceri. „Eu vin la piaţă cu flori de câmp. Le combin cu flori de grădină. Le iau de pe câmp, din zona Avicola. Oamenii cumpără, după buzunar. Din cauza unei nenorociri, am ajuns într-o stare foarte grea. Nu am casă. Stau într-un canton al CFR, o cabină mică, pe Ana Ipătescu, şi fac un ban din ce pot. N-am ajutor social, n-am pensie. Fac pe zi între 20 şi 30 lei, exact cât îmi trebuie mie”, ne-a spus Stela Draica.  

Vizualizări: 6,846

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: