Vor să vândă cavoul familiei Nicolaescu

Primăria Târgu Jiu are în plan să includă cavoul familiei Sergiu Nicolaescu pe lista monumentelor istorice din ţară. Viceprimarul Adrian Tudor susţine că locul de veci a fost donat primăriei în urmă cu mult timp, iar acum văduva lui Nicolaescu ar avea în plan să-l vândă.

Până acum, nimeni nu a confirmat că familia lui Nicolaescu ar vrea să vândă locul de veci din cimitirul Târgu Jiu. Adrian Tudor spune că ar fi ajuns astfel de informaţii la primărie. „N-am vorbit încă cu soţia regretatului regizor Sergiu Nicolaescu. Familia ar dori valorificarea acestui cavou care este şi o lucrare de artă. A fost construit de avocatul Ştefan Dobruneanu, pentru soţia sa, la începutul secolului trecut şi a fost donat Primăriei Târgu Jiu. Cum a ajuns în posesia familiei Nicolaescu, urmează să vedem. Tatăl regizorului Sergiu Nicolaescu a lucrat în primărie. Nu ştim ce a stat la baza acestui transfer. Cert este că avem un testament şi va fi greu de crezut că cineva va putea valorifica acest cavou fără să putem interveni în povestea asta”, a spus viceprimarul Adrian Tudor.

În plus, Adrian Tudor a anunţat că vrea să discute cu Ministerul Culturii astfel încât cavoul să fie inclus pe lista monumentelor istorice. În prezent, acolo sunt rămăşiţele părinţilor lui Sergiu Nicolaescu. (M.M.)

Vizualizări: 1,667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: