Document ANAF: Peste un milion de euro, prejudiciul Casei Sova la complexurile energetice

ANAF a finalizat controlul efectuat in ultimele trei luni la complexurile energetice Turceni si Rovinari si a consatat un prejudiciu de peste 1,1 milioane de euro rezultat din contractele cu Casa de avocatura Sova si asociatii. Un document ANAF publicat in presa centrala de astazi confirma dezvaluirile din ultimii ani din Pandurul, potrivit carora casa de acovatura a facut un adevarat jaf la complexuri in perioada 2007-2008, atunci cand aceasta apartierea actualului senator PSD Dan Sova, iar senior partener era actualul presedinte PSD Victor Ponta.

Raportul de control ANAF scoate in evidenta atat faptul ca avocatii Casei Sova isi decontau cate 20-22 de ore de munca pe zi, dar uneori chiar si 26 sau 27 de ore cumulate la ambele complexuri. Mai mult, raportul confirma si faptul ca avocatii Sova au incasat bani pe munca juristilor de la complexuri. Astfel, Casa Sova a primit un comision de succes de un milion de RON de la CE Rovinari, pentru esalonarea datoriilor catre ICM, intr-un proces finalizat la primul termen, in care intampinarea a fost facuta de complex. O suma ceva mai mare a fost incasata intr-o cauza similara si de la CE Turceni, in conditiile in care avocatii nici macar nu s-au prezentat la proces, dupa cum a rezultat din controlul ANAF.

Raportul ANAF precizează că, atât la Turceni, cât şi la Rovinari, plăţile către Casa Sova au depasit plafonul legal de 420.000 de euro, de la care ar fi fost obligatorie, potrivit ordonanţei, organizarea de licitaţii publice.

CAPUSA PONTA

Din documentul ANAF rezulta ca in perioada verificata, Casa Sova a virat peste 181.000 de lei cabinetului de avocatura Victor Ponta. Nu s-a putut stabili cu exactitate pentru ce a primit Ponta banii, deoarece acesta s-a sustras controlului ANAF.

TUPEUL CIUREL

Vicepresedintele PSD Gorj, Laurentiu Ciurel, se remarca din nou prin tupeu, declarand ziarului Adevarul ca nu el a semnat contractul cu Casa Sova, ci doar actele aditionale. Ghinionul lui este ca prejudiciul a fost constatat exact pe actele semnate de el ca fost director general la CE Rovinari.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: