Doi ani de pușcărie pentru că a condus beat

Un bărbat din Rovinari a primit o sentință care îl va ține pentru vreo doi ani în spatele gratiilor după ce, anul trecut, a fost depistat conducând băut un autoturism pe străzile din Rovinari. Milică Birică a refuzat atunci să sufle în fiolă sau să fie dus la spital pentru a-i fi prelevate probe de sânge menite să îi stabilească alcoolemia. Rezultatele au dus însă la încătușarea sa, el fiind și în prezent în spatele gratiilor pentru faptele respective.

„Condamnă pe inculpatul Birică Milică la pedeapsa închisorii de 1 şi 6 luni (….). Condamnă pe inculpatul Birică Milică la pedeapsa închisorii de 6 luni. (…) Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Birică Milică în pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni la care adaugă un spor de 6 luni, în total 2 ani închisoare. (…) Deduce din această pedeapsă reţinerea şi arestarea preventivă de la 28.12.2016 la zi. (…) Menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Birică Milică prin încheierea nr. 71 din data de 29.12.2016 pronunţată de Judecătoria Tg-Jiu în dosarul nr.21478/318/2016, definitivă prin necontestare”, se arată în decizia instanței. 

În același dosar a primit o condamnare de 1 an și 8 luni și Cornel Răduță, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de 2 ani, timp în care trebuie să presteze și 60 de zile de muncă în folosul comunității. Un termen de încercare de 2 ani a primit, într-un alt dosar, și un alt inculpat acuzat de vătămare corporală din culpă. Daniel Gabriel Vârlan s-a ales cu pedeapsa respectivă după ce judecătorii au decis condamnarea lui la 8 luni de închisoare, executarea fiind înlocuită cu termenul de încercare de 2 ani. Firma de asigurări la care acesta avea poliția RCA trebuie să suporte despăgubiri de 30.000 de euro pentru femeia accidentată de inculpat, suma reprezentând daune morale, daunele materiale fiind stabilite la 362 de lei.

Vizualizări: 639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: