Bănicioiu, prezent la audierile de la Tribunalul Gorj

Fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și-a făcut timp și a reușit miercuri dimineața să ajungă la Tribunalul Gorj, pentru a fi audiat în dosarul în care Dănuț Filipescu este acuzat de mărturie mincinoasă.

Procurorii DNA susțin că acesta ar fi mințit în legătură cu un număr de telefon pe care, de fapt, l-ar fi folosit fostul deputat Mugurel Surupăceanu pentru a realiza una din afacerile „Buldotanc”. Filipescu a dat inclusiv declarație notarială că el utiliza numărul de telefon și că firma pe care o administra, Tutti Mobili, era proprietara abonamentului. Lucrul respectiv a fost confirmat pentru instanță chiar miercuri printr-o adresă de către compania de telefonie mobilă, documentul fiind citit în sala de judecată după audierea martorilor prezenți la Tribunal.

Bănicioiu a fost primul din cei trei martori care au depus mărturie în fața judecătorului Laura Sarcină, el fiind întrebat în legătură cu apelurile pe care le-a avut în 2007 cu numărul respectiv. Fostul ministru a menționat încă de la început că nu îl cunoaște pe Filipescu, aflat în spatele său la un metru, dar că a avut convorbiri telefonice cu Mugurel Surupăceanu, mai ales că fostul deputat era implicat în activitatea politică a PSD Gorj la acea vreme. Bănicioiu nu a putut să precizeze pe ce număr de telefon s-au purtat convorbirile telefonice, el afirmând că au trecut totuși vreo zece ani de la acel moment. O declarație asemănătoare a avut și un medic din București, originar din Vâlcea, audiat și el ca martor la instanță. Acesta a precizat că prin 2007 l-a cunoscut pe Surupăceanu când a venit cu mama sa la un tratament medical, ulterior purtând câteva conversații pe numărul care îi interesa pe anchetatori. Medicul și-a consultat însă agenda telefonică și nu a regăsit numărul de telefon în contactul cu care îl avea salvat pe Mugurel Surupăceanu.

Vizualizări: 356

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: