Doi consilieri locali de la ALDE, sancţionaţi

Noul preşedinte interimar al ALDE Gorj, Ion Iordache, a anunţat măsuri cu aleşii locali care nu votează aşa cum se stabileşte la partid. Primii vizaţi sunt cei doi consilieri de la Târgu Jiu, Eduard Lădaru şi Dorin Pîrcălăboiu, care riscă un avertisment. Numit pe 27 noiembrie la şefia filialei Gorj, Iordache a spus că nu poate vorbi încă de excluderi.

Ion Iordache va asigura o vreme atât conducerea ALDE Târgu Jiu, cât şi conducerea ALDE Gorj. „Rămân şi la municipiu până când organizaţia va fi pusă la punct aşa cum îmi doresc eu. Probabil nu va dura foarte mult”, a spus Iordache.

Acesta a precizat că ALDE Gorj va avea cât de curând un nou birou politic, chiar dacă actualul a fost numit acum trei luni. „Mi s-a cerut de la centru să vin în perioada următoare cu o nouă propunere de birou, cu care consider eu că pot să lucrez cel mai bine”, a spus Iordache la Radio Infinit.

Întrebat dacă Dian Popescu va face parte din noul birou, Iordache a spus că „depinde”. „O să avem o discuţie, să vedem. Dacă vrea să vină la treabă, îl vom coopta. Dacă vrea să fie spectator, cum a declarat, nu va mai face parte”, a precizat liderul ALDE Gorj.

Iordache a mai spus că doi consilieri de la Târgu Jiu vor fi sancţionaţi, pentru că nu au respectat cele stabilite la partid: „La Târgu Jiu, cei doi consilieri ai noştri, în ultima şedinţă, au făcut la unele proiecte altfel decât am hotărât în birou. Eu voi propune în primul birou politic pe care o să îl avem să îi sancţionăm pe amândoi”. Iordache a spus că va propune o mustrare în primă fază, după care se poate ajunge şi la excludere.

Vizualizări: 1,877

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: