Schimbare de şef la ALDE Gorj

Ion Iordache a fost numit preşedinte interimar al ALDE Gorj, la exact trei luni după ce conducerea interimară a filialei fusese preluată de europarlamentarul Norica Nicolai. Decizia a fost luată marţi, 27 noiembrie, în Biroul Politic Executiv de la nivel naţional. Iordache era până acum vicepreşedinte la organizaţia judeţeană şi preşedinte al organizaţiei municipale Târgu Jiu.

În cele trei luni de când a intrat în conducerea organizaţiei, Iordache a reuşit să aducă ALDE în atenţia opiniei publice, mai ales prin poziţia critică faţă de conducerea Complexului Energetic Oltenia. Iordache s-a plâns şi de lipsa de colaborare la nivel local cu PSD, spre uimirea social-democraţilor care nu erau obişnuiţi cu opoziţie în cadrul alianţei.

ALDE are în Gorj doi primari, la Rovinari şi Drăguţeşti. Organizaţia pare să aibă o relaţie mai mult decât bună cu primarul liberal din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, dar şi cu primăriţa din Turceni, care este cumnata lui Iordache. De asemenea, mai mulţi primari PSD participă la unele întâlniri de lucru ale ALDE Gorj, context în care este de luat în calcul dorinţa celor care conduc această formaţiune de a fi pe locul al doilea în judeţ la alegerile europarlamentare din luna mai. Lista ALDE ar putea fi deschisă chiar de europarlamentarul Norica Nicolai. (A.A.)

Vizualizări: 2,701

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: