Romanescu: Vîlceanu a ameninţat consilierii liberali cu excluderea

Deşi juriştii Prefecturii încă nu s-au pronunţat pe marginea proiectului prin care aleşii locali au votat demiterea lui Marian Rotaru din fruntea Direcţiei de Patrimoniu, scandalurile sunt în floare. Primarul liberal Marcel Romanescu susţine că liderul PNL Gorj i-ar fi ameninţat cu excluderea pe consilierii care nu ar fi votat acest proiect. În replică, Dan Vîlceanu spune că nu au fost astfel de discuţii, însă se putea ajunge şi aici dacă nu ar fi fost respectată decizia partidului, aceea de a vota proiectul depus de Eduard Berca.

Primarul Marcel Romanescu a declarat, la Radio Târgu Jiu, că, odată cu acest proiect, colegii săi din PNL s-ar fi făcut de râs. În plus, consilierii ar fi votat de teamă să nu fie daţi afară din partid: „Domnul Berca, la cum a făcut acel proiect, poate face altul prin care nu numai să scoţi la licitaţie Primăria Târgu Jiu, ci să o încredinţăm direct prin proiect de hotărâre cuiva. Nu se poate aşa ceva! Pentru a nu deveni penibili, eu m-am gândit că, pe ultima sută de metri, îşi vor retrage proiectul. S-au făcut de râs! Domnul Vîlceanu e parlamentar de Gorj. Unii consilieri, cu adevărat au vrut să-şi bată joc de un proiect de hotărâre care este făcut în bătaie de joc de către domnul Berca. Râdeau de o situaţie pe care nu şi-o imaginau. Domnul Vîlceanu, care face legi în Parlament, le-a spus consilierilor că dacă nu votează acest proiect, deşi era vot secret, vor fi daţi afară din PNL”.

De partea cealaltă, preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, susţine că nu au existat astfel de discuţii. Despre proiectul privind demiterea lui Marian Rotaru s-a discutat în Biroul Permanent Judeţean, iar consilierilor liberali li s-a transmis clar să-l voteze.

„N-am avut o discuţie în care să ameninţ consilierii locali şi nicio altfel de discuţie decât în Biroul Permanent Judeţean, unde discuţia a avut loc de două ori. O dată, când am făcut proiectul. Am hotărât că cel care depune proiectul este liderul consilierilor locali şi o dată, la ultima şedinţă BPJ, în care am discutat despre faptul că proiectul trebuie susţinut şi consilierii noştri trebuie să voteze proiectul iniţiat de Eduard Berca, după o discuţie avută în BPJ. Din punctul acesta de vedere, nu era nevoie să ameninţăm pe cineva sau să fie discuţia asta separat. Au fost prezenţi la şedinţă trei dintre cei cinci consilieri locali de la Târgu Jiu: domnul Berca, domnul Bobu şi doamna Ghimiş. Bineînţeles că dacă membri sau consilieri din PNL nu respectă deciziile partidului, ei pot fi sancţionaţi ulterior şi, într-adevăr, se poate ajunge şi la excludere”, a fost reacţia lui Dan Vîlceanu.  

Vizualizări: 1,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: