Doi consilieri USL din Urdari, rămaşi fără sprijin politic

Doi consilieri locali din Urdari au pierdut sprijinul partidelor politice din care făceau parte, după ce au votat în favoarea demiterii viceprimarului Bebe Tauru. Este vorba de social-democratul Ilie Merişor şi liberalul Nicolae Sechetă. Cei doi nu şi-au pierdut calitatea de consilier în şedinţa trecută, deoarece proiectele de hotărâre privind încetarea mandatelor nu au fost pe ordinea de zi.

Primarul din Urdari, Mihai Calotă, spune că nu a inclus pe ordinea e zi a ultimei şedinţe de consiliu local înlocuirea celor doi consilieri, pentru că aşteaptă rezultatul contestaţiilor pe care aceştia le-au făcut la partidele din care fac parte. ”Pe ordinea de zi am avut alte probleme mai importante, rectificare de buget, o hotărâre pentru a face nişte canale că am avut inundaţii şi altele. Cei doi care sunt excluşi au făcut contestaţie la PNL şi la PSD şi aştept să văd rezultatul contestaţiilor”, a declarat Mihai Calotă, primarul din Urdari.

Calotă crede că cei doi sunt suspectaţi de către partidele lor că ar fi votat demiterea viceprimarului, dar spune că votul a fost secret.

Dian Popescu: ”Primarul va răspunde în faţa instanţei”

Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, susţine că cei doi consilieri au rămas fără sprijin politic pentru că au dat dovadă de indisciplină. „Pe Sechetă l-am exclus din partid pentru că nu a respectat decizia partidului. Conform statutului, pentru nerespectarea deciziei biroului, conform articolului 34, se exclude din partid. N-a votat cum a vrut biroul politic de la Urdari. Sunt decizii pe care nu le iau eu, las teritoriul să ia astfel de decizii, ei îşi cunosc foarte bine organizaţia”, a spus Popescu.

Liderul PNL Gorj avertizează asupra faptului că prin retragerea sprijinul politic cei doi nu mai pot fi consilieri şi că menţinerea acestora în Consiliul Local reprezintă un abuz în serviciu. Dian Popescu a făcut această referire cu privire la primar, deşi Consiliul Local este cel care ia act de încetarea mandatului.

LEGALITATE

„În condiţiile în care constată că nu mai au calitatea de membru, partidele pot să vină cu o adresă în care să specifice că locul consilierului cutare, care nu mai este membru, sau care a fost exclus din organizaţia respectivă, este luat de altcineva tot din lista înaintată la alegerile locale. În momentul în care partidele înaintează adrese cu schimbarea consilierilor, consiliul local ia act. Nu aş sfătui pe nimeni, în momentul în care există o asemenea hârtie de la un partid să se opună. În felul ăsta ar putea să încalce legea”, a comentat subprefectul Marcel Romanescu. 

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: