Doi directori, ameninţaţi de prefect

Prefectul, Liviu Andrei, a solicitat demiterea din funcţie a directorului de la Agenţia şi Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), Traian Crăc, pe motiv că nu a venit la şedinţă. Prefectul mai este supărat şi de şeful de la Inspectoratul în Construcţii Gorj considerând raportările acestuia ca fiind false. Directorii vizaţi spun că au avut motive întemeiate să absenteze.

Absenţa de la şedinţa Colegiului Prefectural, de ieri, a directorilor de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Inspectoratul în Construcţii şi CEZ Distribuţie a atras nemulţumirea prefectului. „Nu mi se pare normal să lipsească de la şedinţă, ţinând cont că aceasta se întruneşte odată pe lună. Aici se discută probleme importante pentru judeţ, nu se prezintă doar rapoarte”.

Încă o şansă pentru Crăc

Liviu Andrei a anunţat că va lua măsuri radicale, cerând demiteri şi controale de la nivel central. „Nu este prima dată când directorul de la APIA lipseşte de la şedinţa Colegiului Prefectural. La următoarea abatere voi face o adresă la Minister şi voi cere demiterea sa din funcţie“, a precizat Andrei. Traian Crăc, directorul APIA Gorj, îşi recunoaşte greşeala dar spune că a avut motive întemeiate să absenteze. „Ieri dimineaţă am participat la o video conferinţă cu Ministrul şi nu mi-am dat seama cum a trecut timpul. Greşeala mea este că nu am trimis reprezentant”, a declarat Traian Crăc.

Rapoartele lui Merfu sunt eronate?

Absenţa de la şedinţă a lui Ilie Merfu, directorul Inspectoratului în Construcţii, şi situaţia raportată de acesta au constituit alte motive de nemulţumire ale prefectului. Acesta consideră că rapoartele întocmite de inspectorii în construcţii sunt eronate. Mai mult, prefectul a ameninţat că va cere un control de la minister pentru a verifica veridicitatea datelor furnizate de Merfu. „Toată lumea sesizează probleme privind legalitatea construcţiilor de la Rânca, Turcineşti şi Schela, însă numai inspectorii în construcţii nu le găsesc. De fiecare dată când îi trimit în controale vin cu rapoarte din care reiese că totul este în regulă, iar în zonele respective curge lapte şi miere. În toate staţiunile din ţară se construieşte doar cu acte în regulă, numai la noi este altfel”, a declarat Liviu Andrei.

Ilie Merfu, directorul Inspectoratului în Construcţii consideră că şi-a făcut întotdeauna datoria, iar absenţa sa de la şedinţă a fost motivată de o activitate în teren. „Am fost plecat la Staţia de Desulfurare de la Centrala Termoelectrică Turceni, un obiectiv major pentru judeţul Gorj. Referitor la activitatea noastră întotdeauna am verificat legalitatea emiterii autorizaţiilor de construcţii. Aspectele privind execuţia lucrărilor intră în sarcina primăriilor. Potrivit legii, primăriile trebuie să desemneze câte un diriginte de şantier care să asigure calitatea executării lucrărilor. În caz contrar acesta va suporta consecinţele“, a spus Merfu.

Prefectul este hotărât să ceară verificarea activităţii Inspectoratului în Construcţii Gorj de către reprezentanţii ministerului. „Voi cere un control de la Bucureşti tot la Rânca, Schela şi Turcineşti. Sunt curios să văd dacă rapoartele lor sunt aceleaşi cu cele întocmite de Inspectoratul în Construcţii Gorj. Nu ameninţ pe nimeni dar îi avertizez pe toţi că în momentul în care un prefect cere demiterea unui director sau efectuarea unui control sigur acest lucru se va realiza”, a mai precizat Liviu Andrei.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: