Doi în pat la secţia Medicală de la Spitalul Judeţean

Secţia Medicală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu este supraaglomerată în această perioadă. Bolnavii internaţi aici sunt nevoiţi să stea doi într-un singur pat. Ei acceptă situaţia în speranţa că tratamentul va da rezultate şi se vor face bine. Medicii dau vina pe schimbările bruşte de temperatură înregistrate în ultimul timp, care au dus la decompensarea mai multor afecţiuni cronice.

Secţia are aproximativ 58 de locuri iar în prezent aici sunt trataţi peste 70 de bolnavi. Cadrele medicale dau vina pentru această situaţie pe schimbările bruşte de temperatură care au dus la decompensarea anumitor afecţiuni cronice. Cei mai afectaţi de acest fenomen sunt bătrânii al căror organism este mai slăbit. „Avem foarte mulţi bolnavi. Am făcut şi foarte multe internări în ultima perioadă. Noi, în secţie, avem numai 58 de paturi iar bolnavi internaţi, aproximativ 70, în condiţiile în care am mai făcut externări. Avem aglomeraţie deşi este a doua parte a săptămânii şi în mod normal internările ar trebui să scadă. Facem externări însă a doua zi vin alţi bolnavi pe care trebuie să-i internăm. Cazurile care sunt mai complicate le oprim în spital iar la restul dăm tratament la domiciliu. Nu ne permitem să lăsăm oamenii să se trateze acasă, dacă au complicaţii, e mai bine să-i ţinem sub observaţie chiar dacă este secţia supraaglomerată”, a declarat Veronica Ilie, asistentă şefă la secţia Medicală.

„Ştim că este incomod dar noi le spunem de la început bolnavilor care sunt condiţiile că trebuie să stea câte doi în pat şi acceptă numai să se însănătoşească“, a adăugat aceasta.

Chiar dacă le este greu, ei acceptă situaţia pentru că au probleme de sănătate şi vor să se trateze. „Stăm câte doi sau chiar trei atunci când e cazul. Unii vin, alţii pleacă, asta e situaţia. E multă lume bolnavă şi care vrea să se trateze. Ce să facem- E greu dar ne descurcăm cum putem. Noaptea e mai rău că nu prea putem dormi dar stăm una la un cap al patului şi cealaltă la celălalt. Nu murim o săptămână, două cât stăm în spital dar măcar ne facem bine şi plecăm acasă pe picioarele noastre”.

La internare, bolnavii sunt avertizaţi că există posibilitatea să împartă patul cu o altă persoană şi acceptă condiţiile existente în spital.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: