Doi miniştri luaţi la întrebări de senatorul Ruşeţ

Senatorul democrat-liberal Ion Ruşet i-a luat la întrebări de la tribuna parlamentului pe doi dintre miniştrii guvernului Boc. Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a fost solicitată să spună când vor fi reluate lucrările de reabilitare pe drumul naţional care leagă Rovinari de Bumbeşti Jiu, iar ministrul Educaţiei Daniel Funeriu să precizeze ce măsuri va lua pentru prevenirea abandonului şcolar.

Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, a fost interpelată de senatorul Ruşeţ cu privire la situaţia drumului naţional 66 Rovinari – Bumbeşti Jiu. Drumul ar fi trebuit să fie reabilitat, dar constructorul, o firmă maghiară, a realizat doar 5% din lucrări. Contractul nu poate fi reziliat pentru că firma a luat un avans de 10%, care nu se regăseşte în lucrările deja efectuate. Ruşeţ i-a cerut şefei de la Transporturi să îi comunice care vor fi măsurile pe care le va lua, având în vedere că traficul în zonă pune în pericol siguranţa şoferilor. “În ciuda faptului că de nenumărate ori s-a pus problema cesionării sau chiar a rezilierii contractului cu firma în cauză, până în acest moment nu s-a luat nicio măsură. În plus, trebuie luată în calcul şi necesitatea efectuării unor  lucrări de conservare, pentru ca traficul rutier să nu fie afectat în perioada iernii”, se arată în interpelare. Licitaţia pentru reabilitarea celo 44,6 kilometri de drum a fost câştigată de firma VEGYEPSZER ZRT Budapesta, care nu a respectat termenii contractului.

Risc de abandon şcolar

În privinţa situaţiei din învăţământ, senatorul Ion Ruşeţ este de părere că prin comasarea şcolilor creşte riscul privind abandonul şcolar. Senatorul democrat liberal susţine că în 11 comune din Gorj copiii sunt nevoiţi să meargă pe jos la şcoală, deoarece microbuzele şcolare au rămas fără şoferi după reducerea personalului din primării. Ruşeţ îi cere ministrului Funeriu să spună care este politica sa pentru evitarea abandonul şcolar.

Cei doi miniştri au la dispoziţie 10 zile pentru a răspunde la interpelările senatorului Ruşeţ.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: