Andrei: Banţa a făcut o pasiune pentru mine

Fostul prefect Victor Banţa şi-a reluat atacurile la adresa lui Liviu Andrei după luni bune de acalmie între cei doi. Actualul reprezentant al Guvernului în teritoriu este subiectul a două postări pe care predecesorul său le-a făcut pe blogul personal. Andrei spune că Banţa este „bolnav cronic” după funcţii şi, mai mult, are o pasiune pentru el.

Miercurea trecută Banţa s-a întrebat retoric dacă prefectul Andrei este „plagiator”, pentru ca vineri să îşi continue demersul cu un articol intitulat „Competitivitate vs. Compromis în administraţie”. Chestiunea cu „plagiatul” are la bază o carte pe care Andrei a publicat-o anul trecut despre managementul în administraţia publică, Banţa spunând că părţi foarte însemnate din publicaţia respectivă reprezintă munca sa, respectiv, demersurile pe care le-a făcut la Prefectură pentru a implementa faimosul concept de „cetăţean-client” odată cu obţinerea standardului de calitate ISO 9001.

 „Acum, unul vremelnic la putere, vine şi-şi asumă lucrurile bune făcute de alţii, pentru a-şi masca propria neputinţă şi incompetenţa profesională”, scrie Banţa pe blogul său.

Andrei: Când a fost numit prefect, toată lumea a râs

Prefectul în funcţie explică de ce Banţa îl acuză de „plagiat” şi se declară convins că inspectorul guvernamental a făcut o pasiune din a-l avea în vizor. „Cartea despre care tot vorbeşte este una în care eu am prezentat două bune practici de management în administraţia publică locală. Una dintre ele este despre implementarea standardului ISO de calitate la Prefectura Gorj şi în care am trecut inclusiv ordinul pe care el l-a emis în 2008 pentru acest demers, iar celălalt exemplu este cel de la Inspectoratul Şcolar, în care am ajutat grupuri defavorizate. I-am prezentat pe cei care au făcut aceste lucruri şi cum s-au făcut ele“, a explicat Andrei.

„Dacă de preşedintele României se vorbeşte cum se vorbeşte, ce să mai mă mir că se spune una sau alta despre mine. Măcar respecţi instituţia pe care ai condus-o şi în fruntea căreia ai fost pentru că eu când am venit prefect nu s-a mirat nimeni de acest lucru, în timp ce la el toată lumea a râs, ca să nu mai spun că şi Morega se închina apoi şi regreta că-l pusese acolo. Omul a făcut însă o pasiune din mine. E bolnav cronic de putere, de funcţii, vede că nu îl bag în seamă şi de aceea încearcă şi el să mai rămână în atenţia opiniei publice cu astfel de declaraţii. N-am eu treabă însă cu el, poate să spună ce vrea”, declară Andrei.

Vizualizări: 233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: