PDL Gorj trebuie să anunţe candidaţii pentru CJ şi Primăria Târgu Jiu

Democrat liberalii gorjeni trebuie să decidă în următoarele două săptămâni care vor fi candidaţii pentru Consiliul Judeţean Gorj şi cele două primării de municipii, Târgu Jiu şi Motru. Liderii de la Bucureşti le-au comunicat gorjenilor că abia după ce vor fi luate aceste decizii importante, se va stabili data alegerilor în filiala Gorj a PDL.

Preşedintele interimar Cosmin Popescu, deputatul Severus Militaru, consilierul judeţean Ionel Manţog şi 14 primari democrat liberali au participat ieri la discuţiile dintre filiala PDL Gorj şi liderii de la centru. Din partea organizaţiei centrale au luat parte la discuţii Videanu, Falcă, Romeo Raicu şi Scripcaru.

Mai întâi candidaţii, apoi alegerile

Preşedintele interimar Cosmin Popescu a declarat că în urma discuţiilor s-a stabilit să continue alegerile la nivelul filialelor locale. În privinţa alegerilor la nivel de judeţ, Popescu a menţionat că acestea vor fi programate doar atunci când organizaţia va fi pregătită să spună care vor fi candidaţii la cele mai importante funcţii în alegerile locale. Este vorba despre preşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi primăriile din Târgu Jiu şi Motru, toate deţinute în prezent de PSD. Până acum şi-au anunţat public disponibilitatea de a candida Severus Militaru pentru Primăria Motru şi Gore Popescu pentru Primăria Târgu Jiu. În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean Gorj, nu este exclusă o candidatură din afara organizaţiei. De asemenea, trebuie stabiliţi şi candidaţii la parlamentare.

Ionel Manţog, participant la discuţii, a menţionat că s-a stabilit o nouă întâlnire peste două săptămâni, timp în care vor continua alegerile la nivelul filialelor. La prima întâlnire, nimeni nu şi-a exprimat intenţia de a candida.

Militaru: „Nu am fost suficient de pregătiţi”

Deputatul Severus Militaru a spus că primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a insistat să afle care vor fi candidaţii. „Am fost întrebaţi cine doreşte să candideze la preşedinţia PDL Gorj şi nu a răspuns nimeni la întrebarea asta. Poate că nu ne-am dus pregătiţi pentru această discuţie”, a spus Militaru. Acesta crede că a fost totuşi o întâlnire importantă pentru primarii care şi-au spus punctele de vedere cu privire la viitorul organizaţiei.

Ruşeţ absent

Senatorul Ion Ruşeţ a lipsit de la întâlnirea cu liderii PDL, deşi a fost invitat personal de preşedintele interimar Cosmin Popescu.

„Vor continua alegerile în organizaţiile din teritoriu şi, totodată, în următoarele două săptămâni trebuie să finalizăm lista cu persoanele care vor să candideze la diferitele funcţii de conducere din filiala judeţeană. Trebuie să prezentăm şi propunerile pentru diferite candidaturi, gen Primăria Târgu Jiu sau preşedinţia Consiliului Judeţean”

Cosmin Popescu, preşedinte interimar PDL Gorj

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: