Doi morţi în 24 de ore la CE Oltenia. Ciurel: „Mi-a fost prieten“

Doi angajaţi de la Complexul Energetic Oltenia au murit în numai 24 de ore la locul de muncă. Primul accident de muncă a avut loc marţi seară la Turceni, iar cel de-al doilea miercuri dimineaţă la Rovinari. Bărbatul mort la Rovinari a fost în trecut şeful directorului Laurenţiu Ciurel. Acesta a comentat şi accidentul de muncă de la Turceni, pe care l-a catalogat controversat şi a precizat că vor fi luate măsuri.

Ieri dimineaţă a avut loc al treilea deces de la CE Oltenia de la începutul anului. Marţi seară un bărbat de 58 de ani, angajat la Termocentrala Turceni, a sfârşit tragic, fiind strivit de lift. Condiţiile în care acesta a decedat sunt greu de înţeles. Din informaţiile oficiale furnizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, rezultă că pe 20 ianuarie, salariatul K.D, în vârstă de 57 ani, a murit în chinuri groaznice. “În jurul orelor 18,15 operatorul control nedistructiv K.D. i-a solicitat electricianului liftier B.I. să-l deplaseze de la cota 0 la cota 68 a cazanului 3. După ce a ajuns cabina liftului la cota 68 au procedat la deschiderea grilajelor şi a uşilor liftului, iar în timp ce K.D. se pregătea să coboare s-a produs plecarea intempestivă a cabinei liftului în sus, surprinzându-l pe acesta între podeaua cabinei şi grinda superioară a uşii de ieşire, accidentându-l mortal. Evenimentul urmează a fi cercetat de inspectorii de muncă", se arată în comunicatul ITM Gorj, semnat de inspectorul şef George Romanescu. Salariatul era căsătorit, lucra în companie de aproape 40 de ani şi era operator control nedistructiv. Acesta a fost al doilea accident mortal din această lună la Turceni.

Ciurel cunoştea una dintre victime

Directorul CE Oltenia spune că decesul acestuia este „ciudat“. „Şi al doilea accident de muncă într-o lună, la Turceni, o chestie extrem de controversată şi de ciudată pentru că, să sari din lift în timp ce merge, nici măcar n-ar trebui să se poată tehnic. Sunt o grămadă de protecţii acolo care ar trebui să fie scoase şi anulate ca lucrul ăsta să se poată întâmpla fizic. Acolo sunt mari nereguli, dacă la primul accident s-au dat nişte explicaţii, la cel cu cărbunele, acum, practic, în opinia mea nu există niciun fel de logică în ceea ce s-a întâmplat acolo şi va fi analizată şi vor fi măsuri foarte dure”, a declarat Laurenţiu Ciurel.

Al doilea deces a avut loc în dimineaţa zilei de 21 ianuarie, la Termocentrala Rovinari. Potrivit ITM Gorj, în jurul orei 07.00, un salariat în vârstă de 54 ani a murit în urma unui infarct. Acesta era căsătorit, lucra pe postul de lăcătuş, cu o vechime  de 34 de ani la locul de muncă. “În jurul orelor 07,00 la ieşirea din schimbul III, lăcătuşul C.F., aflându-se în vestiar pentru a se schimba i s-a făcut rău şi a căzut pe pardoseală. I s-a acordat primul ajutor în jurul orelor 08,00, echipajul SMURD declarând decesul”, explică ITM Gorj.
Bărbatul mort la Rovinari a fost în urmă cu mulţi ani şeful actualului director al CE Oltenia Laurenţiu Ciurel. El şi-a exprimat regretul faţă de moartea acestuia. „Din păcate unul îmi era şi prieten. Pentru că am fost stagiar şi l-am avut şef de echipă, cel de la Rovinari. A făcut infarct, avea o boală congenitală mai veche. Era aproape de pensionare şi îmi pare rău că s-a întâmplat, era un om la care am ţinut foarte mult“, a spus Ciurel.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: