Casă din Gureni, distrusă în incendiu

Un incendiu a avut loc marţi seara la o casă de locuit din satul Gureni, comuna Peştişani. Din cauza unui scurt circuit, acoperişul casei, dar şi aparatura electrocasnică au fost mistuite de flăcări. Autorităţile locale vor oferi sprijin familiei de până la 3000 de lei pentru refacerea locuinţei.

Necazul s-a abătut marţi seară asupra lui Gheorghe Plai din satul Gureni după ce din cauza unui scurt circuit casa i-a fost cuprinsă de flăcări. Ieri de dimineaţă mai mulţi oameni au început să dea jos din tablele de pe acoperişul ce a ars aproape în întregime. Trei autospeciale au intervenit pentru stingerea incendiului, inclusiv de la Târgu Jiu şi Tismana, însă cea mai mare contribuţie au avut-o pompierii voluntari ai primăriei. “A ars acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 180 mp şi aparatură electrocasnică. Cauza probabilă a incendiului este scurt circuit electric”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Autorităţile locale spun că flăcările se extinseseră şi la o gospodărie vecină. “A ars parţial casa, se extinsese focul şi la vecini, la Ion Stoichiţa. Primii care au intervenit au fost pompierii voluntari din Peştişani. Au reuşit, până să vină cei de la Tismana, să izoleze focul şi aproape să-l stingă. Dacă Gheorghe Plai o să solicite sprijin, prin hotărâre de consiliu local, o să îl sprijinim. Trei mii de lei este plafonul maxim”, a spus Florin Pavel, primarul comunei Peştişani.

Vizualizări: 262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: