Lăsaţi în beznă, şi-au adus copiii la Prefectură

Aproximativ 50 de persoane din colonia ACH Gureni au protestat ieri dimineaţă în faţa Instituţiei Prefectului din cauză că au fost lăsaţi fără energie electrică în toiul iernii. Unii dintre protestatari au venit însoţiţi de copii, iar alţii s-au plâns că şi-au lăsat singuri acasă micuţii bolnavi doar pentru a convinge autorităţile să le vină ajutor. Protestatarii spun că de vină este Primăria Peştişani care a vândut cu ani în urmă transformatorul electric firmei Succes NicCom. Primarul Pavel spune că singura soluţie este să se aloce bani din bugetul local pentru a face o nouă partidă de curent. Consiliul Local a respins ieri propunerea, dar a fost convocat pentru astăzi în şedinţă extraordinară, cu acest punct pe ordinea de zi.

Copiii celor aproximativ 90 de familii din colonia ACH Gureni merg la şcoală nepieptănaţi şi cu temele nefăcute. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât unii dintre copii sunt bolnavi şi au nevoie de tratament. „De sâmbătă suntem fără curent. L-au tăiat la Succes şi ni l-au tăiat şi nouă, avem facturile plătite la zi, dar stăm în beznă. Copilul meu are 7 ani şi este bolnav de astm. Trebuie să-i fac în fiecare seară aerosoli pentru a putea să doarmă, îi fac aerosolii la lumânare. Suntem 86 de familii în colonie cu peste 200 de persoane, cel mai mic copil din colonie are doar trei luni. Mulţi dintre copii se duc la şcoală cu temele nefăcute, fetele merg nepieptănate şi râd colegii de ele. Nimeni nu ne ajută cu nimic”, a declarat Oana Romencea.

Protestatarii acuză autorităţile locale de nepăsare. „Primarul ne-a spus că nu avem ce face. Ne-a spus să venim cu o găleată să ne dea curent de la el de acasă. Primăria Peştişani este de vină pentru că a vândut transformatorul electric firmei Succes NicCom. Dacă nu ne vor ajuta suntem hotărâţi să mergem la Bucureşti ca să protestăm. Luni, prefectul ne-a lăsat să aşteptăm 4 ore, iar apoi s-a furişat pe altă parte şi a plecat fără să stea de vorbă cu noi”, a declarat Vasile Popescu.

Consiliul Local Peştişani s-a întrunit ieri în şedinţă, dar consilierii nu au fost de acord să aloce fonduri pentru rezolvarea problemei, în sensul modificării reţelei electrice. O nouă încercare va fi făcută astăzi, în şedinţă extraordinară.

Prefectul Alin Văcaru spune că problema se putea rezolva uşor dacă firma Succes încheia un protocol cu primăria. „Dacă am fi avut acordul firmei Succes am fi putut să folosim acel transformator doar pentru oameni, i-am rugat să încheie un protocol cu Primăria Peştişani”, a declarat Alin Văcaru. Firma Succes a refuzat însă protocolul. „Reprezentanţii firmei Succes ne-au trimis o adresă prin care au refuzat încheierea protocolului. Singura soluţie este să alocăm din bugetul local o sumă de aproximativ un miliard de lei vechi pentru a ne deschide propria partidă de curent. Tot ce Succesul a luat de la noi ne-a predat”, a declarat primarul Florin Pavel.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: