Anchetă a poliţiei la Şcoala Gimnazială din Jupâneşti

Poliţiştii au mers luni la şcoala din Jupâneşti, pentru a cerceta acuzaţiile unei profesoare, care susţine că directorul Cristian Diaconescu şi-a însuşit banii pe care ea îi câştigase în instanţă. Ilona Tiţa a reuşit să recupereze ieri 5.500 de lei.

Cristian Diaconescu, directorul şcolii gimnaziale din Jupâneşti, secretara şi un profesor din cadrul unităţii vor da şi astăzi explicaţii în faţa poliţiştilor din Târgu Cărbuneşti, cu privire la sumele de bani ce trebuiau încasate de profesorul Ilona Tiţa. Aceasta din urmă le-a spus ieri poliţiştilor prezenţi la unitatea şcolară că directorul i-a oprit banii de pe hotărârile judecătoreşti şi a refuzat să-i înapoieze. „A venit Poliţia, am stat de vorbă şi a rămas să meargă mâine la sediul Poliţiei Târgu Cărbuneşti atât directorul, secretara cât şi un profesor care la vremea respectivă răspundea de sindicat, să fie audiaţi. Directorul a recunoscut calm că banii au fost pe cardul dumnealui. Au fost doi poliţişti delegaţi de şeful Poliţiei Târgu Cărbuneşti în şcoală”, a declarat Ilona Tiţa, profesor la Roşia de Amaradia.

Cadrul didactic a precizat şi faptul că, în urma discuţiilor, directorul Cristian Diaconescu i-a înapoiat suma de 5.500 de lei. „Mi-a dat 5.500 de lei, dar au mai rămas 150 lei banii pe cărţi, 1.000 lei banii pe concediu şi 67 de euro, o diferenţă tot de la cărţi”, a declarat Ilona Tiţa.

Directorul Diaconescu: „Totul s-a rezolvat”

Cristian Diaconescu, directorul şcolii din Jupâneşti, a declarat ieri că situaţia profesorului Tiţa a fost rezolvată. „Nu ştiu de ce s-a ajuns aici, doamna profesoară a venit, am discutat şi s-a rezolvat, şi-a primit banii şi gata”, a declarat Cristian Diaconescu.

Cât priveşte Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, acesta anunţa încă de vineri o anchetă, însă abia ieri inspectorul şef Ion Işfan a numit un inspector care va cerceta situaţia creată la Jupâneşti. „Domnul inspector Popescu Gabriel se va deplasa la şcoala Jupâneşti pentru a monitoriza modul în care s-au făcut plăţile şi calcularea diferenţelor salariale primite de personalul didactic. Orice încălcare a legii va fi înregistrată în raportul ce va fi adus la cunoştinţă Serviciului Audit din cadrul ISJ Gorj”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Vizualizări: 297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: