Doi panduri chemaţi pentru meciul cu Belgia

Pandurii continuă să dea jucători la lot. Selecţionerul Victor Piţurcă i-a chemat pentru amicalul cu Belgia pe Maxim şi Nistor. Ultimul e surpriza lui Piţi, Nistor impresionându-l pe selecţioner în meciul cu Braşov din ultima etapă.

Rămaşi fără „greii” Pintilii şi Chiricheş, pandurii dau în continuare materie primă pentru naţională. Dacă Maxim a mai fost convocat în trecut de Piţurcă, Nistor e la prima prezenţă în cantonamentul tricolorilor.

De la Rucăr la naţională

Surpriza lui Piţurcă pentru amicalul cu Belgia se numeşte Dan Nistor. Mijlocaşul pandurilor a impresionat în acest sezon iar Piţi a considerat că e momentul să-l cheme sub tricolor. Nistor i-a salvat pe panduri în deplasarea de la Iaşi cu un gol în prelungiri iar duminică la Braşov a creat faza din care Lemnaru a adus victoria cu 3 minute înainte de final. Despre ascensiunea Nistor se poate scrie o carte. Acum 4 ani, mijlocaşul juca în echipa din oraşul natal Rucăr. De acolo a fost remarcat de Benone Lazăr iar omul de afaceri l-a adus la Internaţional Curtea de Argeş. În 2010 a urmat şi pasul spre Pandurii, acolo unde Grigoraş a ştiut exact pe ce post să-l folosească. Interesant este şi faptul că Nistor a ajuns în fotbalul mare fără să fii făcut junioratul, un fapt extrem de rar întâlnit la fotbaliştii din ziua de azi. „Mă bucur mult pentru Nistor şi Maxim, dar pentru Nistor este o realizare mai mult decât remarcabilă, ţinând cont că acum 2 ani de zile venea de la Rucăr şi nu ştia dacă va ajunge în prima ligă şi uite că, datorită seriozităţii lui, a ajuns în atenţia selecţionerului. Chiar dacă nu va fi introdus nici un minut, simpla prezenţă în lotul naţional va fi o experienţă foarte bună pentru el”, e de părere Grigoraş.   

„Nistor este unul dintre cei mai buni jucători de la Pandurii. Un fotbalist de travaliu, cu un serviciu foarte bun. Merită să fie convocat, să vedem cum reacţionează.” Victor Piţurcă, selecţioner România

1 – milion de euro e cota de piaţă a lui Nistor. Mijlocaşul de 24 de ani are 6 goluri la Pandurii în liga 1, trei din care în acest sezon la Mediaş, Iaşi şi Bistriţa

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: