Doi primari pleacă din PNL. Alţi doi sunt indecişi!

Legea traseismului politic a făcut ravagii în Partidul Naţional Liberal (PNL). Doi primari au anunţat ieri că vor părăsi formaţiunea politică condusă de Dian Popescu. Este vorba despre primarul din Polovragi, Ştefan Făsuescu, şi cel din Stejari, Ştefan Lupu.

Ştefan Lupu, primarul PNL din comuna Stejari, a părăsit formaţiunea politică pentru a trece în barca PSD. Acesta a declarat că face acest pas pentru binele comunităţii. „Am stat de vorbă cu oamenii mei din comună şi am stabilit de comun acord că aşa e cel mai bine. Da, mă voi implica în campanie pentru Victor Ponta pentru că aşa cred eu că e cel mai bine. Nu am plecat singur, au plecat şi câţiva consilieri”, a declarat Ştefan Lupu, primarul din Stejari.

Făsuescu: „90% sunt plecat la PSD”

Ştefan Făsuescu, primarul PNL din Polovragi, a declarat şi el ieri că în procent de 90% merge cu PSD la prezidenţiale. Făsuescu spune că a fost mulţumit de sprijinul acordat de premierul Victor Ponta la inundaţii în timp ce partidul din care făcea parte a favorizat doar anumite primării din judeţ. „Fac analize, mă gândesc, dar 90% sunt plecat în PSD. Nu am nimic cu ACL, dar când a fost la inundaţii, Ponta m-a sprijinit mai mult decât a făcut-o partidul meu, a fost de două ori în comună”, a declarat Ştefan Făsuescu, primarul din Polovragi.

Alţi doi primari PNL din judeţul Gorj au declarat ieri că sunt indecişi în ceea ce priveşte plecarea la PSD. Primarul din Bărbăteşti, Adrian Mangu, crede că în ACL vor fi mişcări de trupe în perioada imediat următoare.”Sunt nehotărât, în politică niciodată să nu spui niciodată. Pe de o parte îmi place echipa din PSD, pe de altă parte cred eu că în ACL o să fie mişcări de trupe, nu ştiu exact, poate o reorganizare. Oricum, dacă o să iau o hotărâre, o să o iau spre binele comunităţii”, a declarat Adrian Mangu. Tot indecis este şi primarul din Turceni, Dumitru Gâlceavă. „Nu discut acum, sunt nehotărât. O să mai discut şi eu cu colegii mei şi mai am timp să mă decid”, a precizat Gâlceavă.

Primari fideli PNL

Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti Jiu, şi primarul din Ciuperceni, Dumitru Taloi, rămân fideli Partidului Naţional Liberal. Aceştia au spus ieri că sunt membri PNL de ani buni şi nu-şi vor schimba culoarea politică doar pentru că a apărut o ordonanţă care le permite acest lucru. „Nici nu m-am gândit şi nici nu m-am răzgândit, rămân în PNL pentru că sunt consecvent în ceea ce priveşte orientarea mea politică”, a precizat Constantin Bobaru. Deşi a avut oferte de la PSD, Taloi nici nu a luat în calcul o astfel de variantă. „Eu sunt membru PNL din 94 şi am avut în timpul ăsta numeroase oferte, dar nu vreau. Am şi acum oferte, dar nu renunţ la PNL”, a declarat Dumitru Taloi.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: