„Doina Gorjului” vrea subvenţii de 20 de miliarde lei vechi

Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” aşteaptă aprobarea bugetului pe anul 2013. Conducerea ansamblului spune că a solicitat Consiliului Judeţean suma de 20 de miliarde de lei vechi pentru ca activitatea să nu aibă de suferit din cauza lipsei banilor. În momentul de faţă, Ansamblul „Doina Gorjului” are de recuperat datorii de peste 200 de milioane, în urma spectacolelor susţinute în mai multe localităţi din ţară.

Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” are de încasat de la diferite instituţii publice şi private peste 200 de milioane lei vechi, în urma spectacolelor susţinute de formaţia de muzică populară în mai multe localităţi din ţară. Cel mai mare datornic este Casa de Cultură din Drobeta Turnu Severin, care are de achitat ansambului din Târgu-Jiu datorii aproximativ 100 de milioane lei vechi.
Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului „Doina Gorjului”, spune că banii ar putea fi recuperaţi în perioada următoare. „Mai avem de primit 90 de milioane de lei vechi de la Severin, 70 de milioane de la Videle şi 60 de milioane de la Drăgăneşti-Olt, în urma spectacolelor susţinute anul trecut. Sperăm să ne recuperăm datoriile în perioada următoare”, a declarat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Artistic „Doina Gorjului”.    

Şi-a propus o autosubvenţionare (?!) cu 20%

Ansamblul Artistic „Doina Gorjului” a realizat anul trecut venituri de aproximativ 3 miliarde de lei vechi. Pentru acest an, directorul ansamblului şi-a propus să realizeze venituri de circa 4 miliarde. Ba mai mult, aşteaptă o subvenţie de 20 de miliarde de la Consiliul Judeţean Gorj, în urma aprobării bugetului pe anul 2013. „Dacă am reuşi să ne autosubvenţionăm cu 20% ar fi extraordinar. De la Consiliul Judeţean trebuie să luăm în jur de 20 de miliarde de lei vechi. Încă de la începutul anului, Consiliul va aloca bani pentru Festivalul „Liviu Dafinescu”, pentru Festivalul Internaţional de Folclor şi pentru Festivalul „Maria Lătăreţu”. În anul 2012, subvenţia de la Consiliu Judeţean s-a regăsit în salarii, chirie şi utilităţi. Am trăit din ceea ce am realizat”, spune Gheorghe Porumbel.  

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: