Doliu la Petrila şi Petroşani

Administraţiile locale din Petrila şi Petroşani au declarat ziua de marţi ca zi de doliu în memoria celor 12 mineri morţi în subteranul minei Petrila, în urma exploziilor care au avut loc sâmbătă. Potrivit primarului din Petrila, Ilie Păducel, marţi, la ora 11.00, vor suna toate sirenele din Petrila, respectiv cele de la unităţile miniere din Petrila şi Lonea şi cea de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, timp de un minut.

În paralel, în toate unităţile miniere din Valea Jiului, la ora 11.00, se va păstra un moment de reculegere. Prefectul de Hunedoara, Dan Aurel Pricăjan, a anunţat, luni seară, că salvatorii au scos la suprafata trupurile neinsufletite a patru dintre cei opt mineri rămaşi în subteranul minei Petrila, acestea fiind duse la morga Spitalului de Urgenţă Petroşani.

Potrivit prefectului, mineriiscoşi din mină sunt Elekes Attila, Dan Mateş, Nicolae Puian şiDaniel Frăţile. Prefectul Dan Aurel Pricăjan a afirmat că operaţiunea de scoatere a acestora, de către cei nouă mineri salvatori care au intrat în mină în jurul orei 13.45, a durat "trei - patru" ore, iar vieţile salvatorilor nu au fost puse în pericol în acest timp. 

Prefectul a adăugat că şi trupurile neînsufleţite ale celorlalţi patru mineri aflaţi în mină vor fi scoase "în cel mai scurt timp", în funcţie de rezultatele controalelor atmosferei din subteran şi de planul de intervenţie întocmit de comisia care lucrează la aceasta.

O altă echipă de salvatori care a intrat, luni dimineaţă, în mina Petrila pentru a face verificări a ieşit din subteran, în jurul orei 14.20, însă aceştia nu s-au apropiat de zona în care au avut loc cele două explozii şi unde se află trupurile celor opt mineri morţi.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: