Dorește să transforme școala în centru de permanență

O școală din comuna Bălănești, pe care a fost pus lacătul de mai bine de 13 ani din cauza lipsei elevilor, poate avea o nouă destinație. Văzând cum se degradează odată cu trecerea anilor, în ciuda eforturilor de a o păstra, autoritățile locale au decis să-i schimbe destinația. Primarul din localitate vrea să facă aici un centru de permanență.

Autoritățile locale din comuna Bălănești au urmat toți pașii pentru a schimba destinația acestei clădiri. În acest moment, toată documentația necesară se află la Ministerul Educației, de unde se așteaptă avizul final.

Primarul din Bălănești speră ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, ca să se poată apuca de proiectul pentru centrul de permanență. ”Se lucrează la documentația finală pentru a schimba destinația Școlii din Glodeni. Unitatea de învățământ a fost închisă în urmă cu mai bine de 13 ani și mereu a trebuit să intervenim cu reparații pentru a o păstra cât de cât în bune condiții, chiar dacă nu mai primea elevi de ani de zile. Oricum necesită și acum o expertiză de specialitate și reparații capitale”, spune Ovidiu Pungan, primarul din Bălănești.

Autoritățile locale nu dispun de fonduri pentru realizarea centrului de permanență, așa că se va încerca obținerea unor fonduri europene sau guvernamentale.

”Acest centru de permanență ne va fi de mare ajutor în localitate, mai ales că noi avem și o populație mai îmbătrânită. Nu doar bătrânii pot să vină, ci toți locuitorii comunei. O să încercăm să obținem finanțare europeană sau să depunem un proiect la Compania Națională de Investiții”, a mai precizat Ovidiu Pungan.

Vizualizări: 980

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: