Dorinţa din biletul de adio: Fă un copil cu Liliana, să-i pui numele meu, Florin!

Un tânăr de 30 de ani din Tismana a pus pe jar joi după-amiază toate forţele de intervenţie după ce a lăsat în urma sa un bilet prin care anunţa că pleacă de acasă să îşi pună capăt zilelor. Nimeni nu mai ştie nimic de soarta sa, iar rudele speră ca, în ceasul al 12-lea, acesta să se fi răzgândit şi să nu fi recurs la gestul extrem. Cert este că până la lăsarea întunericului nimeni nu i-a dat de urmă, în bilet tânărul spunând că face aşa ceva pentru că nu vrea să ajungă la puşcărie.

Florin Albişor a fost implicat în urmă cu vreo două săptămâni într-o spargere pe care a comis-o la discoteca din Pocruia. A furat de acolo ţigări şi băutură, dar a fost repede dibuit de oamenii legii, după care a fost cercetat penal şi plasat sub control judiciar.

Cu 20 de ani în urmă însă el a mai avut de-a face cu oamenii legii pentru că a fost implicat într-un furt pe care l-a comis fix la vila fostului senator PDSR Vasile Văcaru, care la vremea respectivă mai conducea şi Comisia de Control a SRI din Parlamentul României. Un telefon i-a făcut atunci cu ochiul şi armele pe care fostul parlamentar le avea la domiciliu, dar pentru că era minor, pedeapsa pentru Albişor a fost mai blândă. Cărarea greşită pe care a apucat însă în viaţă l-a dus în situaţia de acum.

Biletul de adio

Mama sa a fost cea care a descoperit acasă un bilet de adio pe care băiatul i l-a lăsat. Biletul era rupt, semn că după ce l-a scris Florin s-a pierdut cu firea. Ulterior el a mai redactat un text pe o altă hârtie, în care preciza că se duce să se spânzure în prunii din grădină, dar nimeni nu l-a găsit acolo. „Miercuri pe la 2 după-masă am vorbit cu el. Venise de la Poliţie şi îmi spunea că de pe 10 încolo o să-l ridice şi s-a speriat. Îi era frică de puşcărie, chiar dacă a dat înapoi ce a furat. Nu ştiu cine i-o fi zis că ajunge la puşcărie. Şeful de la post i-a spus că nu va avea probleme mari, dar el s-a speriat. Venise fratele lui din Spania să fim toţi acasă de sărbători, iar el a plecat fără să ne spună unde se duce. A lăsat bilet că se omoară, dar sper să nu ajungă să facă aşa ceva. Zicea că îi pare rău că a făcut numai prostii şi ne-a făcut numai necazuri, dar noi nu am considerat aşa ceva niciodată. I-am spus la telefon să stea cuminte, dar uite că a plecat şi nu ştim unde s-a dus. Odată spunea că se duce la Jiu, la Piaţa Centrală, să se arunce acolo, altă dată zicea că merge în lacul ăsta de la Tismana. Nimeni nu ştie unde este”, a spus mama lui Florin.

Ultima dorinţă

„Dragii mei, îmi pare bine că aţi scăpat de mine, pentru că v-am făcut numai rele şi v-am făcut de râs. (...) Neluţu, fă un copil cu Liliana, să-i pui numele meu, Florin!”, scrie în biletul de adio.

CĂUTĂRI

Imediat cum s-a dat alarma, mai multe patrule ale poliţiei şi jandarmilor au pornit în căutarea tânărului pe toate uliţele de prin sat. Au fost aduşi inclusiv câini de căutare atât de la Poliţie, cât şi de la Jandarmerie, dar nimeni nu i-a putut lua urma.

În paralel cu scotocirile de pe uscat, pompierii din cadrul ISU Gorj au intervenit cu o barcă pe lacul de acumulare din centrul oraşului Tismana şi au căutat ore în şir pe acolo, în speranţa că vor găsi vreun indiciu care să îi ducă spre Florin. Nimeni nu a reuşit să îl găsească pe acesta până la lăsarea întunericului, căutările urmând să fie reluate vineri dimineaţa.

CONTROL JUDICIAR

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Ion Lazăr, a menţionat că tânărul era cercetat penal într-un dosar pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, împotriva lui fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Asta presupunea ca el să se prezinte periodic în faţa poliţiştilor pentru ca aceştia să se convingă de faptul că nu a fugit şi nu se sustrage anchetei.

ASISTAT SOCIAL

Florin Albişor era unul dintre beneficiarii de ajutor social din Tismana, primarul Marian Slivilescu menţionând că au fost situaţii în care acesta nu a venit la muncă pentru că obişnuia să consume alcool la ore destul de matinale. „Nu cred că ar fi recurs la un gest extrem. Cred că încearcă să impresioneze, mai degrabă. Necazul pe care şi l-a creat singur l-a adus într-o situaţie mai deosebită. Nu aveam probleme cu el, în ciuda acestor situaţii. Consumul de alcool îl trăda când era băut, dar în rest nu crea probleme”, a menţionat primarul.

Galerie foto


Vizualizări: 15,934

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: