Doru Crăete: Ar fi cazul să ne gândim la angajări

Liderul sindical din Termocentrala Rovinari, Doru Crăete, a spus că atât administraţia, cât şi sindicatele, ar trebui să se gândească la modul cel mai serios la angajări în Complexul Energetic Oltenia. Crăete spune că sunt posturi deficitare, pe care salariaţii fac eforturi serioase să le acopere.

Doru Crăete a spus că salariaţii cu calificări înalte sunt din ce în ce mai solicitaţi, pentru că au rămas foarte puţini. Liderul sindical spune că i se reproşează faptul că nu ridică problema angajărilor. „Ar fi cazul să ne gândim la angajări, pentru că sunt sarcini de serviciu preluate de oameni care au deja altceva de făcut. Avem numai patru dispeceri la concasare, unul are probleme de sănătate. Oamenii ăia ne întreabă pe noi ce facem ca sindicate. Chiar nu se poate scoate un post la concurs?”, a spus Crăete la TV Sud.

Asta după ce consilierul directorului general, Ion Ruşeţ, a afirmat la un post de televiziune că nu exclude un nou val de disponibilizări la cerere în toamnă, similar cu cel din această primăvară, ceea ce înseamnă circa 200 de persoane.

Informaţia l-a revoltat pe Crăete. „Lor le vine uşor să vorbească, mai ales lui Ruşeţ. Probabil, ca să fiu răutăcios, au identificat în zona TESA oameni care sunt pe plus şi care vor să plece”, a spus sindicalistul din Rovinari.

Salariaţii din termocentrala de la Rovinari au nemulţumiri legate de graficul de lucru, pentru că sunt zile în care iasă dimineaţa din schimbul III, iar după câteva ore de somn intră la schimbul II.

Vizualizări: 2,735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: