Doru Vișan: Am nevoie de această companie. Altfel crăp!

Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Doru Vișan, ia în calcul posibilitatea ca scutirea Complexului Energetic Oltenia de la plata impozitului de 2% pe cifra de afaceri să fie considerată ajutor de stat.

Vișan a participat la un eveniment pe tema strategiei energetice a României și a fost întrebat de jurnaliști dacă Ministerul Energiei consideră că eliminarea contribuției pentru producătorii de energie pe cărbune reprezintă ajutor de stat. "Vom vedea ce rezultă. Așteptăm punctul de vedere al celor care definesc acest lucru, adica Consiliul Concurenței și Comisia Europeană. Noi considerăm că nu", a spus Vișan.

Acesta a spus că guvernul va explica situația Comisiei Europene. "Comisia Europeană este o instituție cu care dialoghezi, cu argumente. Haideți să privim lucrurile și altfel: la o povară de peste 30% din cifra de afaceri certificate de emisii, ce facem? Eu mă duc la Comisie și spun că am nevoie de această companie, uite, încă cinci ani am nevoie, că altfel crăp. Si in legislatia europeană, securitatea este primordială și este dreptul fiecărui stat să decidă", a spus Vișan, citat de business24.ro.

Pe 29 martie, Guvernul a aprobat OUG 19/2019, prin care se exceptează de la plata contribuției de 2% producătorii de energie electrică pe cărbune. (A.A.)

Vizualizări: 4,449

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: