Dosar închis! Averea medicilor Vodislav, de neatins

Încă un succes în instanță pentru medicii Dana și Cristinel Spiridon Vodislav. După mai bine de cinci ani de procese, medicii gorjeni scapă cu averea intactă.

La începutul lunii iunie 2014, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Craiova în cazul fostei șefe a Secţiei Oftalmologie a Spitalului de Urgenţă din Târgu Jiu.

Dana Vodislav a fost acuzată că nu poate justifica mai bine de un sfert de milion de euro.

Concret, Agenția Națională de Integritate a constatat „o diferenţă nejustificată”, de peste 250.000 de euro, între veniturile realizate de doctoriță, împreună cu familia, și averea dobândită.

„În perioada 21 mai 2007 - 31 decembrie 2012, Dana Maria Vodislav a realizat venituri salariale în cuantum de 1.448.785,07 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 2.559.852,79 lei (din care 1.708.952,79 lei reprezintă depuneri numerar în conturile bancare, retrageri numerar, achiziție imobil, iar 850.900 lei reprezintă suma ridicată în urma percheziției domiciliare efectuate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția de Urmărire Penală și Criminalistică). Astfel, a rezultat o diferență nejustificată, în cuantum de 1.111.067,72 lei (aprox. 252.515 euro)”, susțineau inspectorii de integritate, care au dispus confiscarea averii.

Contestări și sentințe anulate

Familia Vodislav a contestat raportul întocmit de inspectorii de integritate. În septembrie 2015, Curtea de Apel Craiova a stabilit că cei doi medici au dobândit în mod nejustificat suma de 68.492 lei şi a decis confiscarea acesteia. Verdictul nu a fost pe placul familiei Vodislav, astfel că sentința a fost din nou contestată.

Procesul s-a mutat la curtea supremă, care a dispus casarea sentinței și trimiterea cauzei spre rejudecare la Curtea de Apel Craiova. În primăvara lui 2019, procesul s-a reluat de la zero. După ce a studiat raportul de expertiză, instanța a decis luni, 10 februarie 2020, să închidă dosarul, respingând astfel sesizarea ANI: „Respinge sesizarea. Dispune închiderea dosarului. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, ce se va depune la sediul Curţii de Apel Craiova”.

În plus, medicii Vodislav au câștigat și cheltuieli de judecată, ANI fiind obligată la plata sumei de 5.250 de lei.

Medicul Dana Vodislav are la activ o condamnare de 2 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Ulterior, a fost anchetată și în dosarul „Mafia permiselor” și condamnată la 5 ani de închisoare cu executare, însă sentința a fost anulată, iar procesul s-a reluat de la zero. Pe finalul anului 2019, judecătorii gorjeni au constatat nulitatea absolută a rechizitoriului și au retrimis dosarul la Parchetul General, în vederea refacerii urmăririi penale.

Vizualizări: 10,346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: