Investiţie de 1.000.000 de euro, în atenţia DNA

Problemele localnicilor din satul Toiaga al comunei gorjene Stoina par să nu se mai termine. După ce o viaţă întreagă au ajuns acasă prin albia râului Amaradia, acum când autorităţile locale au construit un pod nu îl pot folosi. Investiţia este în atenţia procurorilor DNA, din cauza unor lucrări care s-au suprapus. Ar mai fi fost nevoie de 150 de metri de asfalt ca podul să fie funcţional, însă în acest caz este o anchetă în plină desfăşurare.

În satul Toiaga locuiesc în prezent aproximativ 100 de familii, care până acum nu au văzut niciodată asfalt în faţa caselor. Mai mult decât atât, localnicii erau nevoiţi să treacă prin albia râului Amaradia pe jos, cu căruţa sau chiar cu maşinile ca să ajungă în centrul comunei. Atunci când ploua mai puternic, iar nivelul apei creştea, erau efectiv izolaţi de restul localităţii.

Coşmarul lor a părut să se sfârşească în momentul în care autorităţile locale din Stoina au obţinut o finanţare prin AFIR pentru construcţia unui pod peste Amaradia, dar şi pentru asfaltarea drumului din sat.

Bucuria a fost cu atât mai mare când au văzut că podul prinde contur. "Podul şi 4 kilometri de asfalt cât ţine drumul din satul Toiaga au primit finanţare prin AFIR. Cert este că lucrările la drum sunt gata, la fel şi podul. Ar mai fi de făcut cam 150 de metri, mai exact legătura dintre pod şi drum. Aici sunt probleme", a precizat Nicolae Fota, primarul din Stoina.

Oamenii stau acum şi privesc podul neputincioşi, pentru că nu-l pot folosi. Pe fir au intrat procurorii DNA care investighează acum modul în care s-a făcut această lucrare, dar şi ce probleme există cu Ocolul Silvic Hurezani care s-a suprapus cu o altă investiţie peste acest sector de drum. "Aceşti 150 de metri de drum trec printr-un zăvoi al Ocolului Silvic Hurezani. Cei de acolo au făcut în acest loc o amenajare. Efectiv acolo unde trebuia să vină drumul s-a făcut altceva de cei de la silvic. Noi acum nu mai putem lua de la Ocolul Silvic Hurezani acea bucată de teren pe care trebuie să facem legătura podului cu drumul, ca investiţia să devină funcţională. E în litigiu. E un dosar în cercetare, că e vorba de bani europeni. Ancheta a început de la DNA, iar acum am înţeles că dosarul este la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti pentru cercetări", a mai spus Nicolae Fota.

În acest moment, în comuna Stoina se mai asflatează 11 kilometri de drum. Până în acest moment 7 kilometri sunt deja finalizaţi cu bani prin PNDL. Valoarea totală a investiţiei este de 10.000.000 de lei.

Vizualizări: 8,345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: