Dosare penale pentru evaziune fiscală

Evaziunea e în floare în județul Gorj. Peste 70 de agenți economici au fost verificați luna trecută de comisarii Gărzii Financiare Gorj, constatându-se contravenții ce au fost sancționate cu amenzi și confiscări de bunuri în valoare de 35.000 lei. Prejudiciile aduse bugetului de stat au fost estimate la 104.342 lei, pentru care au fost întocmite trei sesizări penale. ”S-au întocmit și înaintat organelor de cercetare penală trei sesizări pentru infracțiuni de evaziune fiscală săvârşite prin ascunderea bunului şi sursei impozabile, omisiunea evidențierii în actele contabile a veniturilor realizate, sustragerea de la control şi de la plata impozitelor și taxelor datorate statului prin declararea fictivă a sediului social al contribuabilului sau prin refuzul de a prezenta organelor de control evidențele contabile și gestionare”, menționează Dragoș Manta, purtător de cuvânt în cadrul Gărzii Financiare Gorj.

(A.A.)

Alte stiri:

Facturi omise din contabilitate

O societate din Târgu Jiu s-a ales cu dosar penal deoarece nu a înregistrat în evidențele contabile facturi fiscale ce reprezentau vânzări în sumă de aproape 250.000 lei. Prejudiciul adus bugetului de stat a fost de aproape 80.000 lei.  Aceste nereguli au fost depistate de comisarii Gărzii Financiare Gorj, care au participat la o amplă acțiune ce viza folosirea incorectă a aparatelor de marcat electronice fiscale.  ”O societate comercială din Târgu Jiu, a omis să înregistreze în evidențele contabile toate facturile fiscale pe care le-a emis în perioada 2009 - 2011, necontabilizând şi nedeclarând vânzări în sumă de 246.984 lei. Pentru această faptă s-a întocmit act de sesizare penală pentru un prejudiciu estimat la suma de 78.488 lei, instituindu-se totodată și măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului”, spune Gigi Trifoi, șeful Gărzii Financiare Gorj. De asemenea, în urma controalelor au fost aplicate amenzi de peste 12.000 lei pentru lipsa sau folosirea incorectă a acestor aparate, în cinci dintre aceste cazuri aplicându-se măsuri de suspendare a activității societăților comerciale.

(A.A.)

Sancțiuni de un miliard, aplicate de Garda de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au sancționat săptămâna trecută două societăți cu puncte de lucru în comuna Crasna pentru că desfășurau activitate fără aviz de mediu. Valoarea sancțiunilor atinge 100.000 lei. ”O primă societate a fost sancționată cu 40.000 lei pentru că desfășura activitate de civicultură și alte activități forestiere în lipsa unui acord de mediu”, a declarat Simona Cornea, comisar în cadrul Gărzii de Mediu Gorj. Cea de-a două societate cu punct de lucru în Crasna a fost sancționată cu 60.000 lei. ”A doua societate desfășura activitate de extracție a pietrișului și nisipului fără să solicite autorizație de mediu. Sancțiunea în acest caz a fost de 60.000 lei”, a adăugat Simona Cornea. C.N.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: