Dosarul clasat al fraudei de la Șomaj, reîntors la Parchet

Judecătoria Motru a desființat miercuri, 29 decembrie, o soluție de clasare a anchetei în dosarul fraudei cu indemnizații de șomaj de la AJOFM Gorj, deschis în urmă cu mai mulți ani.

Dosarul a fost trimis din nou la procuror, pentru completarea urmăririi penale.
„În baza art. 341 alin. 7 pct.2 lit. b C. proc. pen., admite plângerea formulată de petenta, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, împotriva Ordonanţei de clasare din data de 23.08.2021 adoptate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru în dosarul nr. 113/P/2016. Desfiinţează Ordonanţa de clasare din data de 23.08.2021 adoptate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru în dosarul nr. 113/P/2016 şi trimite cauza la procuror pentru completarea urmăririi penale. În baza art. 275 alin.3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, a decis instanța.

Procurorii au renunțat deja de două ori la trimiterea în judecată a inculpaților din dosar, dar șefii AJOFM au făcut contestație.

Fostul director Ion Tîrlea și alți patru funcționari ai AJOFM, foști și actuali, sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică, fals informatic şi abuz în serviciu.
Potrivit poliției, în perioada 2002-2012, suspecţii „au întocmit în fals un număr de 140 de dosare de șomaj, în scopul de a obține beneficii materiale pentru sine și pentru alții, prejudiciind bugetul asigurărilor de șomaj cu suma de 473.000 de lei”.

Cei cinci inculpați au stat o noapte în arest, la începutul anului 2017.

Ancheta a demarat în urmă cu zece ani, când o femeie din zona Motru, care a venit după o adeverinţă de șomaj, avea să afle că beneficiase de o primă de instalare, la angajare, de 3.500 de lei, de care nu ştia absolut nimic și la care nici măcar nu avea dreptul.

Vizualizări: 2,427

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: