Revelion în arest la domiciliu

Medicul chirurg Gheorghe Neață, trimis în judecată pentru 17 infracțiuni de luare de mită, va petrece și Revelionul în arest la domiciliu.

„În baza art. 348 alin. 2 C.pr.pen. raportat la art. 207 alin. 4 și 6 C.pr.pen., menţine măsura arestului la domiciliu pe inculpatul Neață Gheorghe, ca temeinică şi legală. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare”, se arată în minuta sentinței de marți a Tribunalului Gorj.

Chirurgul a fost reținut pe 8 iulie, sub acuzația de luare de mită în formă continuată, iar de atunci s-a aflat în arest preventiv și arest la domiciliu.

Medicul Neață nu pretindea o anumită sumă de bani, spun anchetatorii, însă era nemulțumit dacă i se ofereau prea puțini bani.

Șpaga primită este de peste 17 mii de lei, în cabinetul medicului din spital fiind găsită suma de 71.000 de lei, alături de numeroase alte bunuri cum ar fi cafea, țigări, parfumuri și băuturi alcoolice.

Potrivit interceptărilor din dosar, medicul avea un ritual zilnic care i-a surprins până și pe anchetatori. „Suspectul N.G. ora conştient de activităţile sale ilicite, dovadă fiind şi o rugăciune pe care acesta o spunea în fiecare zi cu voce tare în cabinetul său: «Doamne. Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, bine lui A… fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori!»”, au precizat procurorii.

Vizualizări: 7,218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: