Dosarul în care au fost reținuți mai mulți primari a fost clasat

Dosarul Ydail în care mai mulți primari din Gorj și Dolj au fost acuzați de luare de mită a fost clasat de procurorii gorjeni după cinci ani de cercetări. Asta după ce instanța trimisese anul trecut dosarul la Parchetul Gorj pentru refacerea cercetării.

Dosarul a părut subțire de la început, dar a devenit și mai anemic după ce judecătorii au îndepărtat probele obținute prin interceptări telefonice. Întreg dosarul s-a bazat pe niște agende ale șefilor de la firma Ydail, în care apăreau niște sume în dreptul unor localități, cu mențiunea "PROT". Procurorii au interpretat că este vorba de PROT de la protocol, iar sumele reprezentau bani dați primarilor atunci când aprobau plățile către Ydail. Pentru a susține această interpretare au pus la dosar unele interceptări ale convorbirilor telefonice.

Șapte foști și actuali primari au fost acuzați de atribuire de lucrări publice pe șpagă firmei de construcții Ydail din Turceni. Este vorba de primarii din Slivilești, Cătunele, Urdari, Bărbătești, Aninoasa, Melinești – Dolj, dar și de fostul primar din Negomir, Ion Gruescu. Pe lista inculpaților se afla și Doru Şandru, administratorul Ydail Construct.

Cu toții au fost reținuți, pentru 24 de ore, în urmă cu circa cinci ani. Între timp, toți primarii care au candidat au obținut noi mandate, în ciuda acestui dosar.

Vizualizări: 1,619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: